Astoņos mēnešos marķētās dīzeļdegvielas realizācija samazinājusies par 11,2%

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens / LETA

Šogad astoņos mēnešos iezīmētā jeb marķētā dīzeļdegviela ir realizēta kopumā 22 823 tonnu apjomā, kas ir par 2887 tonnām jeb 11,2% mazāk nekā iepriekšējā gada attiecīgajā periodā, liecina Valsts ieņēmumu dienesta (VID) apkopotie akcīzes preču aprites rādītāji.

Realizācijas apjoma samazinājums vērojams juridiskām personām, kas izmanto dīzeļdegvielu kā kurināmo siltuma ieguvei apkurē vai siltumenerģijas ieguvei produkcijas ražošanas tehnoloģiskajā procesā, - par 1119 tonnām jeb 8,5%, kā arī kuģu apgādei - par 1821 tonnu jeb 22%. Savukārt par 120 tonnām jeb 4,4% samazinājies marķētās dīzeļdegvielas realizācijas apjoms izmantošanai brīvostās un brīvajās zonās.

Marķētās dīzeļdegvielas realizētais apjoms fiziskām personām šogad astoņos mēnešos salīdzinājumā ar pagājušā gada attiecīgo periodu palielinājies par 173 tonnām jeb 11,2%.

Iezīmētās dīzeļdegvielas pieprasījumu ietekmē gan klimatiskie apstākļi, gan lietotāju izvēle par labu citiem kurināmā veidiem, norāda VID.

LETA jau ziņoja, ka šogad astoņos mēnešos kopumā Latvijā realizēta 851 151 tonna naftas produktu (degvielas), kas ir par 21 350 tonnām jeb 2,6% vairāk nekā 2015.gada astoņos mēnešos. Par 7,3% astoņos mēnešos ir palielinājies mazumtirdzniecībā realizētās degvielas apjoms.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu