FKTK: Vietnes «www.vpi.lv» piedāvātie pakalpojumi atbilst finanšu piramīdas pazīmēm

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka/LETA

Izvērtējot mājaslapā «www.vpi.lv» piedāvātos pakalpojumus, Finanšu un kapitāla tirgus komisija (FKTK) secinājusi, ka šie pakalpojumi atbilst finanšu piramīdas pazīmēm.

Mājaslapā «www.vpi.lv» sniegtie finanšu pakalpojumi ir uzskatāmi par nelicencētiem, FKTK šo pakalpojuma sniedzēja darbību neuzrauga, līdz ar to arī ieguldītāju intereses netiek valstiski aizsargātas, paziņojumā medijiem informē FKTK.

FKTK aicina būt atbildīgiem un neieguldīt savus naudas līdzekļus darījumos, ja par jaunu dalībnieku piesaisti tiek piedāvāta ātra un viegla peļņa.

FKTK aicina ikvienu personu, kas vēlas izmantot finanšu pakalpojumus, pārliecināties, vai pakalpojumu sniedzējs ir tiesīgs sniegt šādus pakalpojumus. Informācija par visiem licencētajiem pakalpojumu sniedzējiem Latvijā ir atrodama FKTK mājaslapā sadaļā «Tirgus dalībnieki».

FKTK skaidro, ka finanšu piramīdai var būt dažādas formas, iespējams, pirmajā brīdī to var būt grūti atpazīt, taču parasti finanšu piramīdām ir viena galvenā iezīme: klientiem tiek solīta nesamērīgi liela peļņa īsā laika posmā, kā arī parasti dalībniekiem tiek piesolīta papildu piemaksa, bonusi par jaunu dalībnieku piesaistīšanu.

Piramīdas darbība balstās tikai uz tās spēju piesaistīt arvien jaunus dalībniekus, un jebkuras finanšu piramīdas dibinātāju mērķis ir gūt materiālu labumu no personām, kas piramīdai būs pievienojušās vēlāk. Jebkuras finanšu piramīdas liktenis ir jau iepriekš zināms - tā beidz pastāvēt, beidzoties naudas plūsmai, tas ir, vairs nespējot piesaistīt jaunus dalībniekus, un tie dalībnieki, kas pievienojušies piramīdai kā pēdējie, savus līdzekļus pilnībā zaudē.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Svarīgākais
Uz augšu