Komercbanku asociācija: Latvijai kāpt «Doing Business» indeksā ļāvusi kredītbiroja izveide

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Latvijai kāpt «Doing Business» indeksā ļāvusi kredītbiroja izveide, atzīmē Latvijas Komercbanku asociācija. Jaunākajā Pasaules Bankas «Doing Business» 2017.gada reitingā Latvija ir pakāpusies līdz 14.vietai no 22.vietas pērn. Kāpumu sekmējusi uzlabota kredītinformācijas pieejamība un reformas, lai vienkāršotu nodokļu apmaksas sistēmu.

Paziņojumā medijiem Latvijas Komercbanku asociācija vērš uzmanība, ka tieši kredītinformācijas pieejamības uzlabošanās un kredītbiroja esamība ir viens no svarīgākajiem faktoriem, kas nodrošinājuši Latvijas pakāpšanos «Doing Business 2017» indeksā līdz 14.vietai.

Kredītreģistra rādītājā Latvijai ir kāpums no 19.vietas uz 7.vietu - privāto kredītbiroju segums pieaudzis no 30% līdz 63,2%, kas ir panākts, pateicoties ieviestajam kredītbiroju likumam un līdz ar to ieviesto kredītbiroju uzraudzības modeli, tādējādi nodrošinot nepieciešamos priekšnosacījumus efektīvākai kredītinformācijas pieejamībai un kredītriska pārvaldībai Latvijā.

Kredītinformācijas biroju likums tika pieņemts 2014.gada septembrī. Balstoties uz likumu, vairākas bankas un «Creditinfo» dibināja Latvijā pirmo kredītbiroju - AS «Kredītinformācijas birojs», kas saņēmis pirmo licenci kredītinformācijas biroju darbībai Latvijā no 2015.gada 21.septembra.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu