Vēlas labvēlīgākus apstākļus ierēdņiem darba uzteikuma gadījumā

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Īstenojot reformas valsts pārvaldē, plānots ieviest pēc iespējas labvēlīgākus apstākļus nodarbinātajam darba attiecību pārtraukšanas gadījumā, tādējādi mazinot ilgstošo tiesvedību skaitu. To paredz Valsts kancelejas sagatavotais diskusiju dokuments par reformām valsts pārvaldē. Šis mērķis noteikts ceturtajā reformu virzienā, kas paredz elastīgu un efektīvu cilvēkresursu vadību valsts pārvaldē.

Tā dēvēto aprūpēto darba uzteikumu ieviešana nozīmētu izveidot elastīgāku un efektīvāku mehānismu darba un dienesta attiecību pārtraukšanas gadījumā. Valsts kanceleja skaidro, ka valsts pārvaldē būtu jāievieš šī privātajā sektorā plaši izmantotā metode, kas nodrošina pēc iespējas labvēlīgākus apstākļus nodarbinātajam darba vai dienesta attiecību pārtraukšanas gadījumā.

Tā varētu būt materiālā kompensācija, darba tirgū iekļaujošu pasākumu piedāvāšana vai citas darbības.

Vienlaikus šāds mehānisms dotu valsts pārvaldes iestāžu vadītājiem elastīgākas iespējas rīkoties ar personāla lielumu izvirzīto mērķu un rezultātu sasniegšanai, kā arī ļautu racionālāk izmantot gan finanšu, gan cilvēkresursus, piemēram, izvairoties no ilgstošas tiesvedības, teikts diskusiju dokumentā.

Tāpat valsts pārvaldē plānots ieviest nodarbināto ētikas kodeksu, lai panāktu vienotu izpratni par valsts pārvaldes pamatvērtībām. Šāds kodekss varētu mainīt valsts pārvaldē strādājošo izpratni par profesionalitāti, efektivitāti, atbildību, cieņu un sadarbības principu ievērošanu.

Valsts kanceleja ir nodevusi sabiedrībai izvērtējumam valsts pārvaldes reformu ceļa karti, kurā paredzēti pieci reformu virzieni ar 18 darbībām, kas būtu jāīsteno tuvāko trīs gadu laikā.

Valsts kancelejas piedāvātie reformu virzieni ir sadalīti trīs blokos - valsts pārvaldes funkcijas un procesi, valsts pārvaldes cilvēkresursi un valsts pārvalde un sabiedrība.

Pirmais reformu virziens paredz valsts pārvaldes struktūras vienkāršošanu, funkciju standartizēšanu un sabiedrības kultūras veicināšanu. Otrais virziens paredz efektivitātes programmas ieviešanu, atbildības palielināšanu par rezultātu sasniegšanu. Trešais virziens būs valsts pārvaldes konkurētspējas palielināšana, bet ceturtais virziens paredz elastīgas un efektīvas cilvēkresursu vadības īstenošanu valsts pārvaldē. Piektais reformu virziens ir vērsts uz gudru komunikāciju un atbildīgu līdzdalību.

Priekšlikumus par dokumentu iespējams iesniegt līdz 11.novembrim.
KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu