Latvijas Banka izsludinājusi konkursu par trešās pasaku monētas kalšanu

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Latvijas Banka izsludinājusi konkursu par sudraba kolekcijas monētas «Pasaku monēta III» izgatavošanu un piegādi.

Monētas plānotā tirāža ir līdz 10 000 eksemplāru. Tirāžas pirmā daļa - 5000 eksemplāru.

Trešā pasaku monēta plānota apaļa ar trīs krāsu uzdruku monētas aversā. Tās nominālvērtība - pieci eiro, liecina centrālās bankas publicētā informācija.

Jau ziņots, ka trešās pasaku monētas dizainu izstrādās mākslinieks Arvīds Priedīte. Viņš iepriekš veidojis dizainu eiro kolekcijas monētai «Gadskārtu monēta», kā arī 12 lata kolekcijas monētām.

«Pasaku monēta III» būs trešā monēta īpašā Latvijas Bankas kolekcijas monētu sērijā, kas veltīta tautā iemīļotām un zīmīgām latviešu pasakām.

Pirmās divas pasaku sērijas monētas izpelnījušās lielu pircēju interesi. Pirmā pasaku sērijas monēta tika izdota 2015.gadā un bija veltīta pasakai par pieciem kaķiem. Turklāt «Pasaku monēta I. Pieci kaķi» uzvarēja sabiedrības aptaujā par «Latvijas gada monētu 2015». Savukārt šogad tika izdota otra pasaku sērijas kolekcijas monēta, kas veltīta pasakai «Eža kažociņš».

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu