Investējot € 780 000, «Tele2» izveidojis 110 jaunas 4G bāzes stacijas Rīgas reģionā

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Investējot 780 000 eiro, mobilo sakaru operators «Tele2» šogad izveidojis 110 jaunas 4G bāzes stacijas Rīgā un tās apkārtnē, tādējādi palielinot sava 4G tīkla kapacitāti, informē uzņēmumā.

«Straujiem soļiem tuvojamies savam mērķim - Rīgā nodrošināt ātrāko mobilo internetu Baltijas valstīs. Rīgā un Pierīgā šogad esam uzbūvējuši 110 jaunas 4G bāzes stacijas, nodrošinot lielāku kapacitāti un vēl lielāku interneta ātrumu katram lietotājam. Esmu pārliecināta, ka Rīgai ir visas iespējas kļūt par paraugu Baltijā mobilā interneta jomā,» norādīja «Tele2» tehniskā direktore Līga Krūmiņa.

Viņa uzsvēra, ka mobilais internets ir straujāk augošais pakalpojums mobilo sakaru nozarē. «Cilvēki joprojām daudz zvana un sūta īsziņas, tomēr «Tele2» tīklā lielāku noslodzi rada interneta lietošana. Esam uzbūvējuši Latvijā plašāko 4G tīklu, un, ņemot vērā pieaugošo «Tele2» mobilā interneta klientu skaitu un patēriņu, turpinām celt jaunas bāzes stacijas, lai gada beigās 4G tīkls būtu pieejams 97% Latvijas teritorijas,» sacīja Krūmiņa.

«Rīgā, Mārupē, Ādažos, Baložos, Daugmalē, Kalngalē, Garupē, Beberbeķos un vēl 36 apdzīvotās vietās Latvijā esam aktīvi izvērsuši arī 4G+ tīklu, kas nodrošina vēl lielāku mobilā interneta ātrumu. Tāpat Rīgā, Jūrmalā, Rēzeknē, Daugavpilī un Ventspilī jau darbojas «Tele2» 4G++ tīkls, kas nodrošina šobrīd pasaulē ātrāko mobilo internetu,» piebilda Krūmiņa.

Jau vēstīts, ka «Tele2» šogad deviņos mēnešos strādāja ar 78,25 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 5,8% vairāk nekā attiecīgajā laikā pērn, savukārt kompānijas peļņa pirms procentiem, nodokļiem, nolietojuma un amortizācijas (EBITDA) palielinājās par 6,1% un sasniedza 24,53 miljonus eiro.

Tostarp 2016.gada trešajā ceturksnī «Tele2» apgrozījums, salīdzinot ar 2015.gada trešo ceturksni, palielinājies par 7,4% un bija 28,25 miljoni eiro, bet EBITDA augusi par 14,4%, sasniedzot 9,52 miljonus eiro.

Latvijas «Tele2» iekļauts Zviedrijas «Tele2» koncernā, kas darbojas deviņās valstīs. Pēc kompānijas pārstāvju vēstītā, mobilo sakaru jomā «Tele2» tirgus daļa Latvijā ir 45%.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu