Tiesa apmierina Velmera pretprasību pret «metalurgu» par € 555 000 piedziņu

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Rīgas apgabaltiesa šodien noraidīja AS «KVV Liepājas metalurgs» prasību pret maksātnespējīgo AS «Liepājas metalurgs» un tās administratoru Haraldu Velmeru, bet apmierināja administratora pretprasību un piedzina 555 984 eiro.

Kā informēja apgabaltiesas preses sekretārs Raimonds Ločmelis, tiesas spriedums šodien ir analogs Rīgas pilsētas Vidzemes priekšpilsētas tiesas spriedumam - maksātnespējīgā uzņēmuma prasība tika noraidīta, bet pretprasība - apmierināta.

Kopējā pretprasībā piedzītā summa ir 555 984 eiro. Tiesas izdevumus par labu valstij tiesa nolēma nepiedzīt, ņemot vērā to, ka «KVV Liepājas metalurgs» ir maksātnespējīgs.

Pilns nolēmums būs pieejams 22.novembrī, kad to 30 dienu laikā varēs pārsūdzēt kasācijas kārtībā.

Jau ziņots, ka maijā Vidzemes priekšpilsētas tiesa noraidīja «KVV Liepājas metalurga» prasību, bet apmierināja Velmera pretprasību. Velmers toreiz norādīja, ka tiesa no prasītāja piedzina aptuveni 550 000 eiro.

Prasība bija iesniegta par administratora kompensācijas rēķinu atzīšanu par nepamatotiem un neatbilstošiem pirkuma līguma nosacījumiem. Savukārt ar pretprasību pret «KVV Liepājas metalurgu» tiesā vērsās arī Velmers. Administrators iepriekš norādīja, ka, pēc viņa domām, domstarpībām nevajadzētu būt, jo runa ir par tām saistībām, kuras uzņēmās «KVV Liepājas metalurgs». Administrators atgādina, ka «KVV Liepājas metalurgs» bija apņēmies segt «Liepājas metalurga» izdevumus no 2014.gada decembra līdz aktīvu nodošanai «KVV Liepājas metalurgam», norādot, ka tādējādi uzņēmums patlaban tiesā apstrīd paša parakstīto vienošanos.

Nesamaksātā summa esot 550 000 eiro, kas iekļauj darbiniekiem izmaksātās algas, kā arī maksājumus piegādātājiem pamatražotnes uzturēšanai.

Kā ziņots, Liepājas tiesa 16.septembrī pasludināja «KVV Liepājas metalurgu» par maksātnespējīgu. «KVV Liepājas metalurga» administrators Guntars Koris sācis pieņemt maksātnespējīgā uzņēmuma kreditoru prasījumus. Kreditori savus prasījumus varēja pieteikt līdz 21.oktobrim.

Privatizācijas aģentūras meitasuzņēmums SIA «FeLM» prognozē, ka maksātnespējīgās «KVV Liepājas metalurgs» aktīvus varētu sākt realizēt ne agrāk kā 2017.gada pavasarī.

Patlaban valsts prasījuma tiesības pret «KVV Liepājas metalurgu» ir 66,27 miljoni eiro.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu