Banka «Citadele» piedāvā parakstīties uz subordinētajām obligācijām € 40 miljonu apmērā

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens /LETA

Banka «Citadele» no šodienas piedāvā parakstīties uz subordinētajām obligācijām 40 miljonu eiro apmērā, aģentūrai LETA pavēstīja bankas «Citadele» ārējās komunikācijas vadītāja Baiba Ābelniece.

Viņa informēja, ka pirmās subordinēto obligāciju programmas ietvaros banka «Citadele» sāk obligāciju piedāvājuma periodu, kas ilgs no šodienas plkst.10 līdz 24.novembra plkst.16 (pēc Latvijas laika).

Minētās obligācijas banka «Citadele» plāno emitēt 2016.gada 30.novembrī. Obligāciju dzēšanas datums ir noteikts 2026.gada 30.novembris.

Bankas «Citadele» obligāciju nominālvērtība ir 10 000 eiro. Sākotnējas izvietošanas laikā investoriem jāparakstās vismaz uz 10 bankas «Citadele» subordinētajām obligācijām. Emisijas cena ir 100% no obligācijas nominālvērtības. Procentu maksājumi par bankas «Citadele» subordinētām obligācijām tiks veikti reizi pusgadā.

Obligācijas tiks piedāvātas ieguldītājiem Latvijā un Lietuvā, kā arī tās varēs iegādāties kvalificētie ieguldītāji no citām Eiropas ekonomiskās zonas valstīm.

Emisiju mērķis ir stiprināt bankas kapitālu nākotnes biznesa mērķu sasniegšanai, izmantojot piesaistītos līdzekļus kā bankas subordinēto kapitālu, un veikt pirmstermiņa subordinētā aizdevuma atmaksu Privatizācijas aģentūrai, skaidroja Ābelniece.

«Banka «Citadele» ir pieņēmusi šo stratēģisko lēmumu, lai stiprinātu bankas kapitālu, un turpinātu bankas uzņemto kursu – aktīvu mazo un vidējo uzņēmumu kreditēšanu. 2015.gada pirmajā pusē bankas «Citadele» akcionāri bankas kapitālu palielināja par gandrīz 19 miljoniem eiro – šīs solis palīdzēja bankai kāpināt uzņēmumu kreditēšanas tempus. Kopš 2015.gada sākuma bankas «Citadele» koncerna kredītportfelis ir audzis par 155 miljoniem eiro. Bankas «Citadele» mērķis ir dažādot kapitāla piesaistes avotus, paplašinot investoru loku ar stabilu interesi par bankas «Citadele» obligācijām,» klāstīja Ābelniece.

Minētās obligācijas plānots iekļaut regulētajā tirgū - biržas «Nasdaq Riga» parāda vērtspapīru sarakstā.

Jau vēstīts, ka Finanšu un kapitāla tirgus komisijas (FKTK) padome šogad 8.novembrī nolēma reģistrēt bankas «Citadele» subordinēto obligāciju pamatprospektu. Šī pamatprospekta ietvaros banka «Citadele» ir tiesīga izteikt subordinēto obligāciju publiskos piedāvājumus 40 miljonu eiro apmērā.

Bankas konsultants programmas sagatavošanā un parakstītājs ir «ABLV Bank», savukārt juridisko atbalstu bankai sniedz zvērinātu advokātu birojs «Eversheds Bitāns».

Tāpat ziņots, ka 2015.gada 20.aprīlī Privatizācijas aģentūra pabeidza valstij piederošo bankas «Citadele» akciju pārdošanas darījumu, Latvijas valdības apstiprinātā investora «Ripplewood» meitaskompānijai «RA Citadele Holdings LLC» un 12 starptautisku investoru grupai kļūstot par bankas akcionāru. Eiropas Rekonstrukcijas un attīstības banka (ERAB) īpašumā saglabājusi 25% bankas akciju.

Pēc aktīvu apmēra banka «Citadele» 2016.gada jūnija beigās bija sestā lielākā banka Latvijā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu