ES kopējā akcijā pret «naudas mūļiem» aizturētais arī no Latvijas

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: PantherMedia/Scanpix

Eiropas policijas biroja jeb EUROPOL pagājušajā nedēļā rīkotajā akcijā pret «naudas mūļiem» jeb noziedzīgi iegūtu līdzekļu realizāciju ar citu personu starpniecību Eiropas Savienības (ES) dalībvalstis konstatēja 580 personu saistību ar šāda veida noziegumiem. Viens kriminālprocess sākts arī par kādu Latvijas valsts piederīgo - 1980.gadā dzimušu vīrieti.

178 personas aizdomās par noziedzīgu līdzekļu realizāciju aizturēja

Pamanot Latvijas valsts piederīgā aizdomīgās darbības ar naudas pārskaitījumiem, Polijas likumsargi ziņoja Latvijai, ka, iespējams, krāpšanas rezultātā no kādas Vācijas bankas konta pārskaitīti naudas līdzekļi uz Latvijas pilsonim piederošu Polijas bankas kontu, kur daļa no naudas izņemta skaidrā naudā, bet daļa pārskaitīta tālāk uz tam pašam Latvijas pilsonim piederošu bankas kontu Latvijā.

Lai noskaidrotu precīzus notikušā apstākļus Valsts policijā sākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 195.panta otrās daļas par noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizēšanu, ja to izdarījusi personu grupa pēc iepriekšējas vienošanās. Par šādām darbībām Krimināllikumā paredzēta atbildība - brīvības atņemšana uz laiku līdz pieciem gadiem vai īslaicīga brīvības atņemšana, vai piespiedu darbs, vai naudas sods, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas, informē policija.

EUROPOL akcija ilga no 14.līdz 18.novembrim, tajā piedalījās Beļģija, Bulgārija, Horvātija, Francija, Vācija, Grieķija, Itālija, Latvija, Moldova, Nīderlande, Polija, Portugāle, Rumānija, Spānija, Anglija un Ukraina.

Par «naudas mūļiem» dēvē personas, ar kuru starpniecību noziedzīgās grupas var viegli pārvietot un legalizēt noziedzīgi iegūtus līdzekļus.

    KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
    Svarīgākais
    Uz augšu