Jaunās NVA vadītājas prioritāte - personu ar invaliditāti nonākšana darba tirgū

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Zane Bitere/LETA

Jaunā Nodarbinātības valsts aģentūras (NVA) vadītāja Evita Simsone kā vienu no iestādes prioritātēm redz nepieciešamību veicināt personu ar invaliditāti nonākšanu darba tirgū.

Taujāta par savu redzējumu, ko NVA vajadzētu mainīt, Simsone sacīja, ka tiks turpināts tas darbs, ko aģentūra veic jau 25 gadu garumā. Viņa gan redz nepieciešamību pārskatīt pakalpojumu grozu, lai sekmētu ikviena bezdarbnieka ātrāku atgriešanos darba tirgū, tai skaitā personu ar invaliditāti.

Simsone norādīja, ka šajā gadījumā būtiska ir aģentūras e-pakalpojumu attīstība, lai pakalpojumi būtu ērtāk pieejami, ņemot vērā cilvēku mobilitāti. Tāpat svarīga ir sadarbība ar darba devējiem, piebilda jaunā NVA vadītāja. Viņa stāstīja, ka aģentūra jau ir veikusi priekšdarbus un, piemēram, daudzos uzņēmumos ir speciālas personālvadības programmas, lai nodarbinātu cilvēkus ar invaliditāti.

Taujāta, vai tas prasa arī tehniskas izmaiņas, Simsone atbildēja apstiprinoši, tomēr piebilda, ka tās ir izmaiņas arī klientu un darbinieku domāšanā, proti, lai viņi cilvēkiem skaidrotu par visa veida iespējām saņemt pakalpojumus.

Vaicāta, vai viņa plāno arī kādas strukturālas NVA reformas, Simsone norādīja, ka šobrīd nav plānots kaut ko globāli mainīt. Šobrīd gan NVA vērtē personāla resursu efektivitāti, kā arī to, lai katrā klientu apkalpošanas vietā būtu pieejams vienāds pakalpojumu apjoms.

Viņa gan noliedza, ka šajā sakarā būtu gaidāms darbinieku pieaugums vai samazinājums. Darbinieku skaits gan varētu pieaugt projektā, kas saistīts ar atbalstu ilgākam darba mūžam.

Tāpat viņa pastāstīja, ka aģentūrā tiek domāts par to, lai darbiniekiem, kas sevi ir pierādījuši un sasnieguši «griestus» konkrētā pozīcijā, varētu iegūt arī izaugsmes iespējas aģentūras iekšienē.

Jau ziņots, ka Simsones kļūšanu par NVA jauno vadītāju otrdien atbalstīja valdība.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu