KP aizliegusi tirdzniecības centrā «Domina Shopping» atvērt «Rimi» lielveikalu

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Konkurences padome (KP) aizliegusi Rīgas tirdzniecības centrā «Domina Shopping» atvērt «Rimi» lielveikalu, šorīt intervijā Latvijas Radio teica KP priekšsēdētāja Skaidrīte Ābrama.

Viņa norādīja, ka konkurences uzraugi rūpīgi vērtēja ieceri tirdzniecības centrā atvērt «Rimi Latvia» lielveikalu. «Rimi Latvia» vēlējās atvērt lielveikalu vietā, kur iepriekš atradās mazumtirgotāja «Prisma» lielveikals. Tas tika slēgts pagājušā gada maijā.

Ābrama skaidroja, ka aizliegums pieņemts, jo tas būtiski palielinātu «Rimi Latvia» dominanci mazumtirdzniecības tirgū. «No Rīgā esošajiem desmit multifunkcionālajiem tirdzniecības centriem astoņos jau ir «Rimi» lielveikali,» piebilda KP vadītāja.

Viņa atzīmēja, ka «Rimi» arī tika doti četri mēneši, lai uzņēmums iesniegtu papildu priekšlikumus, piemēram, atsakoties no līdzvērtīgiem aktīviem, lai varētu atvērt veikalu «Domina Shopping». «Rimi» šo iespēju neizmantoja.

«Šis lēmums ir signāls mazākajiem tirdzniecības tīkliem, lai tie augtu un attīstītos. Tālākais jau ir tirgus dalībnieku ziņā,» teica Ābrama.

KP lēmumu pieņēmusi 12.janvārī, un šāds aizliedzošs lēmums ir pirmais pēdējo astoņu gadu laikā.

Jau vēstīts, ka KP vērtēja ieceri tirdzniecības centrā «Domina Shopping» atvērt «Rimi Latvia» lielveikalu. KP pērn gada otrajā pusē saņēma pilno ziņojumu par apvienošanos, kuras gaitā SIA «Plesko Real Estate» iegūst nomas tiesības uz mazumtirdzniecības telpām «Domina Shopping» un nodod tās apakšnomā mazumtirgotājam «Rimi Latvia».

Attiecīgais apvienošanās ziņojums KP iesniegts, jo telpas iepriekš izmantoja cits mazumtirgotājs. Atbilstoši Konkurences likumam gadījumi, kad tirdzniecības vietā līdzšinējo mazumtirdzniecības tīkla veikalu nomaina cits tīkls, kurš piedāvā tādu pašu vai līdzīgu sortimentu, ir uzskatāmi par uzņēmumu apvienošanos un ir paziņojami KP.

Tāpat vēstīts, ka pērn 31.maijā «Domina Shopping» tika slēgts «Prisma» veikals, jo «Prisma» nepanāca vienošanos ar tirdzniecības centra «Domina Shopping» īpašniekiem par telpu nomas līguma turpināšanu.

2016.gada vasarā tirdzniecības centru «Domina Shopping» par 74,5 miljoniem eiro iegādājās nekustamo īpašumu fonds «EfTEN Kinnisvarafond II». Tirdzniecības centra platība pārsniedz 120 tūkstošus kvadrātmetru, un tas ir otrs lielākais tirdzniecības centrs Rīgā. Tirdzniecības centrā darbojas vairāk nekā 160 veikalu.

2015.gadā «Domina Shopping» apgrozījums bija 64,4 miljoni eiro, kas ir par 7% vairāk nekā gadu iepriekš. Savukārt 2016.gada rezultāti vēl nav publiskoti.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu