VK ierēdņu darba vērtējumā lielāku uzmanību pievērsīs naudas tērēšanas lietderībai

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Valsts kontroles (VK) topošajā stratēģijā turpmākajiem četriem gadiem plānots amatpersonu un ierēdņu darba vērtējumā daudz lielāku uzmanību pievērst naudas līdzekļu tērēšanas efektivitātei un lietderībai, apstiprināja VK.

To šodien Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameras (LTRK) Kurzemes padomes sēdē apliecināja VK vadītāja Elita Krūmiņa.

Viņa norādīja, ka bieži vien valsts iestādes sagatavo korektas atskaites par paveikto, kas atbilst likumdošanai, taču netiek izvērtēts, vai uzstādītais mērķis ir sasniegts un vai nodokļu maksātāju nauda izlietota lietderīgi, piemēram, projektos, kuru realizēšanai iztērēti miljoni, bet rezultāta nav. Tāpēc iestādes topošajā stratēģijā paredzēts amatpersonu un ierēdņu darbu vērtēt nevis formāli, bet gan iedziļinoties paveiktā lietderībā un efektivitātē, parasot paveikto vai nepaveikto tieši no atbildīgajām personām nevis iestādes kopumā.

VK sēdē kopā ar LTRK arī sākusi darbs pie godīgākas pašvaldību un valsts iesaistes uzņēmējdarbībā, lai netiktu kropļota konkurence, tādējādi ļaujot attīstīties privātajam biznesam.

Arī Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas parlamentārais sekretārs Jānis Eglītis sēdē pauda, ka godīgas konkurences nodrošināšana ir būtisks jautājums, kas ir ministrijas dienas kārtībā. Viņš sacīja, ka pašreiz pašvaldības pieradušas strādāt tā, lai nopelnītu vēlētāju balsis pirms vēlēšanām, bet pēc tam vairs nevelta pietiekošas pūles novada attīstībai, piemēram, Latvijā ir vietas, kur ievēlēti tiek vieni un tie paši deputāti, bet cilvēki turpina aizplūst un reģioni kopumā neattīstās.

LTRK Kurzemes «Uzņēmēju forumu 2017» organizēja sadarbībā ar Kurzemes Biznesa inkubatoru, finanšu institūciju «Altum» un «JCI Latvia» Liepājas nodaļu. Atbalstu sniedza A/S «Lattelecom» un A/S «Liepājas papīrs».

LTRK ir politiski neitrāla uzņēmēju biedrība, kurā apvienojušies visu Latvijas reģionu un tautsaimniecības nozaru mikro, mazie, vidējie un lielie uzņēmumi. Pēc biedru skaita LTRK ir lielākā uzņēmēju biedrība, kurā apvienojušies vairāk kā 1400 individuāli biedri un vairāk kā 50 uzņēmēju biedrības.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu