LIAA atklāj biznesa inkubatoru Siguldā

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: PantherMedia/Scanpix

Šodien Siguldā, Pils ielā 16 atklāts Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras (LIAA) biznesa inkubators, kurā uzņēmumi var saņemt nepieciešamo atbalstu un pakalpojumus uzņēmējdarbības attīstībai, uzzinājām LIAA.

Siguldas novada pašvaldības Uzņēmējdarbības atbalsta punkta vadītāja Ina Stupele uzsvēra, ka, atbilstoši Uzņēmumu reģistra datiem, pērn jaunu uzņēmumu skaits pieauga 50 pašvaldībās un jaunu uzņēmumu skaita ziņā Siguldas novads, kur pagājušajā gadā tika reģistrēti 97 jauni uzņēmumi, apsteidza vairāku Latvijas lielo pilsētu rādītājus.

«Biznesa inkubatora piedāvātā iespēja saņemt profesionāļu konsultācijas, apmācības un līdzfinansējumu dažādām aktivitātēm ir vērtīgs papildinājums pašvaldības sniegtajam atbalstam gan pieredzējušiem novada uzņēmējiem, gan tiem, kas tikai gatavojas uzsākt savu uzņēmējdarbību, tādēļ esam priecīgi par iespēju sadarboties ar Latvijas Investīciju un attīstības aģentūru, nodrošinot vēl plašākas atbalsta iespējas mūsu uzņēmējiem,» teica Stupele.

Pasākuma laikā esošajiem un topošajiem uzņēmējiem, kā arī citiem interesentiem bija iespēja uzzināt biznesa inkubatora darbības pamatprincipus, apskatīt tā telpas, iepazīties ar biznesa inkubatora sadarbības partneriem, kā arī iegūt informāciju par LIAA biznesa inkubatora attīstības plāniem Siguldā un tā darbības teritorijā - Mālpils, Siguldas, Inčukalna, Garkalnes, Ādažu, Carnikavas, Saulkrastu, Sējas, Krimuldas, Limbažu, Salacgrīvas un Alojas novados.

Jau ziņots, ka LIAA izveidojusi 14 biznesa inkubatorus reģionos Jūrmalā, Liepājā, Ventspilī, Jelgavā, Jēkabpilī, Valmierā, Rēzeknē un Daugavpilī, kā arī reģionālas nozīmes centros - Kuldīgā, Talsos, Bauskā, Siguldā, Ogrē un Madonā, un vienu radošo biznesa ideju inkubatoru Rīgā.

Inkubatorā uzņēmumi var saņemt nepieciešamo atbalstu un pakalpojumus uzņēmējdarbības attīstībai. Visiem pakalpojumiem tiks piemērots 50% līdzfinansējums, proti, uzņēmumam no pakalpojuma kopējās vērtības vajadzēs segt tikai 50%, un inkubators attiecīgi segs otru pakalpojuma vērtības daļu. Inkubatoros uzņēmēji var testēt arī savas biznesa idejas un saņemt bezmaksas konsultācijas.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu