Saeima atbalsta ieceri ASV vēstniecībai piegādātajai degvielai nepiemērot PVN likmi

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Saeima šodien otrajā lasījumā atbalstīja grozījumus Pievienotās vērtības nodokļa (PVN) likumā, kas paredz atvieglot nodokļa administrēšanu un kārtību, kādā PVN 0% likme piemērojama degvielas piegādēm, ja tā Latvijā piegādāta ASV vēstniecībai un tās diplomātiskajiem un konsulārajiem aģentiem.

Kā norāda FM, likumprojekta mērķis ir precizēt PVN likuma regulējumu, veicinot PVN labprātīgu samaksu, un atvieglot PVN administrēšanu, mazināt PVN nemaksāšanas risku, kā arī nodrošināt Parīzes protokola papildu nolīguma nosacījumu izpildi Latvijā un sakārtot PVN regulējošos normatīvos aktus attiecībā uz kārtību, kādā PVN 0% likme piemērojama degvielai, kas Latvijā piegādāta ASV vēstniecībai un tās diplomātiskajiem un konsulārajiem aģentiem.

Likumprojekts paredz, ka PVN 0% likmi Ministru kabineta noteiktajā kārtībā piemēro tieši preču piegādēm un pakalpojumiem, kas iekšzemē sniegti Latvijā reģistrēta Sabiedroto spēku štāba personāla locekļiem un viņu apgādājamiem Sabiedroto spēku štāba veikalā saskaņā ar Parīzes protokola papildu nolīguma nosacījumiem un ierobežojumiem, kā arī degvielai, kas Latvijā piegādāta ASV vēstniecībai, tās diplomātiskajiem un konsulārajiem aģentiem un administratīvi tehniskajam personālam.

FM informē, ka ASV vēstniecībai un tās diplomātiskajiem un konsulārajiem aģentiem atbrīvojums no PVN tiek īstenots saskaņā ar Draudzības, tirdzniecības un konsulāro tiesību līguma starp Latviju un ASV nosacījumiem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu