Pretendentu skaits uz lidostas «Rīga» valdes priekšsēdētāja amatu varētu būt zināms februāra beigās

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Pieteikušos pretendentu skaits uz starptautiskās lidostas «Rīga» valdes priekšsēdētāja amatu varētu būt zināms februāra beigās - 27.februārī, sacīja lidostas pārstāve Laura Karnīte.

«Vēl nedēļu tiks gaidīti pa pastu izsūtītie pretendentu pieteikumi, tāpēc kopējais skaits varētu tikt paziņots ne ātrāk kā 27.februārī,» teica Karnīte.

Šodien bija pēdējā diena, kad pretendenti varēja iesniegt pieteikumus konkursā uz lidostas valdes priekšsēdētāja amatu.

Konkursa pretendentiem jāiesniedz motivēts pieteikums, kas apliecina atbilstību konkursa prasībām, CV, kurā iekļauts pašvērtējums par valodu zināšanām un norādīts vadītā kolektīva darbinieku skaits, atbilstošas prasībām izglītības un citu pretendenta kvalifikāciju apliecinošu dokumentu kopijas, kā arī redzējums par lidostas darbību un attīstības perspektīvām.

No pretendentiem tiek prasīta akadēmiskā augstākā izglītība vai otrā līmeņa profesionālā augstākā izglītība finansēs, ekonomikā, vadībzinībās, tiesību zinātnē vai inženierzinātnēs, vismaz triju gadu profesionālā darba pieredze vadošā amatā, vēlams aviācijas vai transporta jomā, vai lielas valsts, pašvaldību vai privātas kapitālsabiedrības vadībā vai finanšu vai ekonomikas vadībā, organizācijas vai iestādes stratēģiskajā un/vai operatīvajā vadībā.

Tāpat tiek sagaidīta kompetence un pieredze uzņēmuma stratēģiskās attīstības vadības jautājumos, stratēģiskās plānošanas prasme, starptautiskas sadarbības pieredze un citas prasmes.

Pieteikumus vērtēs īpaši izveidota nominācijas komisija.

Jau vēstīts, ka lidostas «Rīga» padome janvāra beigās vienojās par konkursa izsludināšanu uzņēmuma jaunā valdes priekšsēdētāja atrašanai.

Lidostas padomes priekšsēdētājs Juris Kanels iepriekš izteica cerību, ka lidostas jauno vadītāju izdosies atrast līdz marta vidum.

Tāpat vēstīts, ka lidostas valdes priekšsēdētājs Armands Jurjevs janvāra vidū nolēma atkāpties no amata. Jurjevs aģentūrai LETA tolaik norādīja, ka negrasās sniegt plašākus komentārus par atkāpšanas iemesliem. Taujāts, vai tas saistīts ar kādu citu darba piedāvājumu, viņš pauda, ka «varbūt ir citi izaicinājumi». Savukārt, atbildot, vai šāds solis sperts, saskaroties ar politisku spiedienu amatā, Jurjevs uzsvēra, ka situāciju nevajag dramatizēt. Viņš darīšot «kaut ko citu».

Dienu pirms Jurjevs paziņoja par atkāpšanos no amata, lidostā viesojās un ar viņu runāja satiksmes ministra Ulda Auguļa (ZZS) padomnieks Artis Stucka, kurš aģentūrai LETA pauda, ka viņa vizīte lidostā bija saistīta ar lidostas «Rīga» padomes sēdi. Taujāts, vai ticies ar Jurjevu arī divatā, viņš atbildēja izvairīgi un skaidru atbildi nesniedza, vien norādīja, ka runājis ar uzņēmuma valdi un spriests par lidostas darbu. Atbildot, vai runāts arī par Jurjeva atkāpšanos no amata, viņš uzsvēra, ka plašākus komentārus nesniegs, un telefonsarunu pārtrauca.

Jurjevs lidostas «Rīga» valdes priekšsēdētāja amatā tika iecelts pērn oktobra beigās.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu