PTAC: Būtiski samazinās atklāto neatbilstību skaits būvniecībā

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Rinalds Ekmanis / LETA

Pēdējos gados Latvijā būtiski samazinās atklāto neatbilstību skaits būvniecībā, kas liecina, ka kontroles pasākumi sasniedz gaidītos rezultātus, šorīt Latvijas Radio stāstīja Patērētāju tiesību aizsardzības centra (PTAC) direktore Baiba Vītoliņa.

Vītoliņa informēja, ka nesošo konstrukciju būvizstrādājumu kvalitātes pārbaudes bija viena no trim PTAC aizvadītā gada darba prioritātēm.

PTAC vadītāja uzskata, ka pārbaužu darbs nesis augļus - ja pirms pāris gadiem neatbilstības atklātas ap 50% pārbaužu, tad pērn tas sarucis līdz 25%.

Centra direktore stāstīja, ka PTAC salīdzinoši bieži konstatē būvizstrādājumus, kurus izmanto neatbilstoši to mērķim. Īpaši bieži šāds pārkāpums konstatēts koka konstrukcijām, par ko atbildīgi ir projektētāji un būvnieki.

Arī šogad PTAC uzmanību veltīs nesošo konstrukciju pārbaudēm. Tāpat PTAC sadarbībā ar Eiropas kolēģiem pievērsīšoties kvalitātes jautājumiem ceļu būvniecībā, piemēram, ceļus norobežojošo barjeru kvalitātei, par ko esot aizdomas, ka daudzas no tām ir nepienācīgas kvalitātes.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu