Ungārijā sāk izmeklēšanu par pārtikas preču dubultstandartiem

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: TASS/LETA

Ungārija pirmdien paziņoja par izmeklēšanas uzsākšanu pēc pārtikas drošuma pārvaldes veikta pētījuma, kas liecina, ka daudzi pārtikas produkti kaimiņvalstī Austrijā ir pārāki nekā Ungārijā, lai gan to iesaiņojums ir identisks.

Pārtikas gigantu, tostarp «Unilever» un «Nestle», ražotie produkti no šokolādes krēmiem līdz paciņu zupām Austrijā ir garšīgāki, krēmīgāki vai lielāki, liecina Ungārijas pārtikas drošuma pārvaldes pētījums par 24 pārtikas zīmoliem.

«Šis galvenokārt ir morāls, nevis juridisks jautājums,» sacīja valdības ierēdnis Roberts Žigo, kurš ir atbildīgs par lielveikalu pārraudzību.

Inspekcijas gaitā tiks salīdzināta 100 identisku zīmolu produktu kvalitāte Ungārijas un ārvalstu veikalos, Žigo teica reportieriem Budapeštā.

Pārtikas drošuma pārvaldes pētījumā, ar kuru pirmdien iepazinās ziņu aģentūra AFP, bija izvērtēta garša, sastāvs un uz iesaiņojuma minētā informācija produktiem lielveikalu ķēdēs «Spar», «Metro», «Lidl» un «Aldi» Ungārijā un Austrijā.

Pētījumā konstatēts, ka firmas «Ferrero» ražotā šokolādes un riekstu krēma «Nutella» Ungārijas versija ir «mazāk krēmīga» nekā Austrijas versija.

Populārā dzēriena «Coca-Cola» aromāts Ungārijā šķita «mazāk bagātīgs, mazāk komplekss» nekā Austrijā. Firmas «Nestle» kakao pulveris «Nesquik» Austrijā bija «harmoniskāks un intensīvāks» nekā Ungārijā.

Pētījumā arī konstatēts, ka firmas «Unilever» ražotajās paciņu zupās «Knorr» Ungārijā ir par apmēram 20% mazāk zupas pulvera nekā Austrijā, lai gan iesaiņojums ir identisks.

Šīs firmas produkta «Carbonara» sastāvā Austrijā bija trīs dažādi siera ingredienti, bet Ungārijā – neviens.

«Ungāri grib godīgu attieksmi ... nevis dubultstandartus,» sacīja Žigo.

Saskaņā ar viņa teikto plašākās inspekcijas pirmie rezultāti varētu tikt paziņoti martā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu