Nākamgad pārcels vienu darba dienu

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka/LETA

No valsts budžeta finansējamās institūcijās, kurās noteikta piecu dienu darba nedēļa, nākamgad paredzēts pārcelt darba dienu no pirmdienas, 2018. gada 30. aprīļa, uz sestdienu, 2018. gada 21. aprīli, liecina ceturtdien valsts sekretāru sanāksmē izsludināts likumprojekts.

Labklājības ministrija (LM) atgādina, ka Darba likums paredz - ja darba nedēļas ietvaros viena darba diena iekrīt starp svētku dienu un nedēļas atpūtas laiku, darba devējs šo darba dienu var noteikt par brīvdienu un pārcelt to uz sestdienu tajā pašā nedēļā vai citā nedēļā tā paša mēneša ietvaros.

Nākamgad ir viena darba diena, kas iekrīt starp svētku dienu un nedēļas atpūtas laiku, - pirmdiena, 30. aprīlis (iekrīt starp svētdienu, 29.aprīli un otrdienu, 1.maiju), tāpēc ir lietderīgi pārcelt iepriekš minēto darba dienu uz sestdienu, skaidro LM.

Tiesiskā regulējuma mērķis ir elastīgāk un efektīvāk organizēt darba norisi no valsts budžeta finansētās valsts pārvaldes iestādēs un atpūtas laika izmantošanu 2018. gada aprīlī un maijā.

Rīkojuma projekts arī iesaka visām pašvaldībām, komersantiem un organizācijām, nosakot darba un atpūtas laiku, ievērot attiecīgo darba dienas pārcelšanu.

Darba dienu pārcelšana tiek īstenota jau ilgstošu laika periodu un, gadiem ejot, kļuvusi par tradīciju, kuru sabiedrība kopumā atbalsta un vērtē pozitīvi. Par to liecina gan Ekonomikas ministrijas izstrādātais informatīvas ziņojums, gan ikgadējās aptaujas, kurās tiek noskaidrota sabiedrības attieksme pret par darba dienu pārcelšanu, uzsver LM.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu