«Oligarhu lietas» materiāli par Šlesera darījumiem nosūtīti VID

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova / LETA

Lai gan «oligarhu lietas» izmeklēšana izbeigta, savā ziņā tā vēl turpināsies Valsts ieņēmumu dienestā - iestādei nosūtīti lietas materiāli par iespējamu darījumu nenorādīšanu Aināra Šlesera amatpersonas deklarācijā. To «LNT Ziņām» atzina Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) priekšnieka vietas izpildītāja Ilze Jurča.

Par to Šleseram teorētiski varētu pienākties administratīvā atbildība, teica Jurča.

«Oligarhu lieta» tika sākta, pastāvot aizdomām par toreizējā Saeimas deputāta Šlesera un citu personu slēptām īpašumtiesībām uzņēmumos, kā arī iespējamu kukuļošanu Rīgas brīvostas valdes priekšsēdētāja vēlēšanās un iespējamām nelikumībām aviokompānijā «airBaltic». Lietā tieši vai netieši figurēja visi par oligarhiem nereti dēvētie Šlesers, Aivars Lembergs un Andris Šķēle. Šis kriminālprocess arī noveda pie tā laika prezidenta Valda Zatlera lēmuma rosināt Saeimas atlaišanu.

Vairākās daļās prokuratūra un KNAB procesu beidza jau agrāk, bet tagad korupcijas apkarotāji «oligarhu lietu» slēguši pavisam.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu