NVA: darbinieku visvairāk trūkst IT, apstrādes rūpniecības un transporta jomās

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: PantherMedia/Scanpix

Latvijā darbinieku visvairāk trūkst informācijas tehnoloģiju (IT), apstrādes rūpniecības un transporta jomās, šorīt intervijā Latvijas Radio sacīja Nodarbinātības valsts aģentūras (NVA) direktore Evita Simsone.

Tāpat NVA daudz vakanču reģistrēts vairumtirdzniecības, mazumtirdzniecības, būvniecības, kā arī izmitināšanas un ēdināšanas pakalpojumu sniegšanas jomās.

Simsone stāstīja, ka darbinieku trūkst gan augstākas kvalifikācijas, gan zemākas kvalifikācijas profesijās, taču par izteiktu darbaspēka trūkumu Latvijā nevarot runāt.

Viņa norādīja, ka kopumā Latvijā bezdarba līmenis samazinās un arī šogad sagaidāms, ka reģistrētā bezdarba līmenis samazināsies par 0,3-0,4 procentpunktiem.

Jau vēstīts, ka janvārī reģistrētā bezdarba līmenis Latvijā bija 8,5%. Janvāra sākumā NVA uzskaitē bija 78 357 reģistrētie bezdarbnieki, bet janvāra beigās - 80 016. Reģistrēto bezdarbnieku skaits mēneša laikā palielinājies par 1659 cilvēkiem.

    KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
    Svarīgākais
    Uz augšu