No marta pieaugs braukšanas maksa piecos «Rīgas taksometru parka» maršrutos

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Turpinot vietējās nozīmes maršrutu autobusu tarifu vienādošanu, no 1.marta piecos AS «Rīgas taksometra parks» apkalpotajos maršrutos pieaugs braukšanas maksa robežās no 0,05 līdz 0,15 eiro, pavēstīja Autotransporta direkcijā (ATD).

«Lielākajā daļā Latvijas vietējās nozīmes maršrutu autobusu tarifi tika izlīdzināti jau tarifu vienādošanas pirmajā posmā, bet reģionos, kur braukšanas maksa bija būtiski zemāka nekā vienotais tarifs, tika ieviests starpposms, nosakot, ka pilnībā tie tiks izlīdzināti otrajā posmā,» informēja direkcijas pārstāvji.

Tādējādi no 1.marta braukšanas maksa no 0,05 līdz 0,15 eiro paaugstināsies «Rīgas taksometru parka» apkalpotajā maršrutā Rīga-Mežsētas-Vaivadi, Rīga-Piņķi-Kalnciema masīvs, Rīga-Daugmale, Rīga-Sarma-Baldone un Rīga-Tekstilnieks.

«Rīgas Taksometru parka» pasažieri var iegādāties abonementa biļeti braucienam 21 vietējās nozīmes maršrutā, kas savieno Rīgu ar Olaini, Baldoni, Baložiem, Mārupi, Ķekavu u.c. apdzīvotām vietām Pierīgā. Pasažieriem pieejamas mēneša biļetes braucieniem abos virzienos darbdienās un visās mēneša dienās - tās nodrošina 20% atlaidi.

Tāpat no 1.marta maršruta Rīga-Daugmale, Rīga-Baldone, Rīga-Sarma-Baldone un Rīga-Tekstilnieks autobuss pasažierus izlaidīs un uzņems pieturvietā «Odukalns».

ATD izstrādātais vienotais tarifs tika noteikts tā, lai visi Latvijas iedzīvotāji neatkarīgi no viņu atrašanās vietas par braucienu sabiedriskajā transportā maksātu pēc vienādiem principiem. Izlīdzinot braukšanas tarifus visā valstī, ir iespējams turpināt veidot vienotu maršrutu tīklu, ieviest abonementa biļetes un vienotu vilciena un autobusa biļeti. Pirms tarifu vienādošanas reģionālo autobusu maršrutu pārvadājumos pastāvēja 24 dažādi braukšanas tarifi un dažādi biļešu cenu noteikšanas principi, kas atšķīrās ne tikai pārvadātāju starpā, bet arī vienam pārvadātājam dažādās teritorijās.

    KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
    Svarīgākais
    Uz augšu