«Eurostat»: Latvijā janvārī bijis astotais lielākais mazumtirdzniecības kāpums ES

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: BNS foto/LETA

Mazumtirdzniecības apjoms Latvijā janvārī, salīdzinot ar attiecīgo mēnesi pērn, palielinājies par 3,8%, kas ir astotais lielākais kāpums no Eiropas Savienības (ES) valstīm, par kurām pieejami dati, liecina ES statistikas biroja «Eurostat» publiskotā informācija.

Lielākais mazumtirdzniecības apjoma pieaugums janvārī gada izteiksmē reģistrēts Slovēnijā (+15,4%), Luksemburgā (+8,8%), Lietuvā (+8,5%), Polijā (+6,5%), Rumānijā (+6,2%), Slovākijā (+5,7%) un Bulgārijā (+4%).

Kopumā mazumtirdzniecības apgrozījuma kāpums janvārī salīdzinājumā ar šo mēnesi pērn reģistrēts 18 ES dalībvalstīs, par kuru pieejami dati, savukārt kritums reģistrēts vienīgi Vācijā (-0,4%).

Visās ES valstīs kopumā mazumtirdzniecības apgrozījums janvārī, salīdzinot ar 2016.gada mēnesi, palielinājās par 1,5%, bet eirozonā - par 1,2%. Savukārt salīdzinājumā ar iepriekšējo mēnesi mazumtirdzniecības apjoms ES janvārī pieauga par 0,1%, bet eirozonas valstīs tas samazinājās par 0,1%.

Mēneša izteiksmē janvārī mazumtirdzniecības apjoms pieauga 14 ES dalībvalstīs, par kurām pieejami dati, Slovākijā tas saglabājās decembra līmenī, bet četrās valstīs reģistrēts kritums: Vācijā un Francijā (abās valstīs -0,8%), Beļģijā (-0,6%), kā arī Lielbritānijā (-0,4%).

Straujākais mazumtirdzniecības apjoma kāpums janvārī salīdzinājumā ar decembri reģistrēts Somijā (+4,4%), Polijā (+4,1%), Slovēnijā (+3,2%), Portugālē (+2,7%), kā arī Latvijā un Luksemburgā (abās valstīs +2,4%). Lietuvā mazumtirdzniecība šajā periodā pieauga par 0,9%.

Dati nav pieejami par Čehiju, Grieķiju, Horvātiju, Igauniju, Itāliju, Īriju, Kipru, Nīderlandi un Spāniju.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu