Latvijas iedzīvotāji vakariņām ārpus mājām tērē ievērojami mazāk nekā Igaunijā un Lietuvā

TVNET | FINANCENET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: PantherMedia/Scanpix

Latvijas iedzīvotāji vakariņām ārpus mājām tērē ievērojami mazāk līdzekļu salīdzinājumā ar pārējām Baltijas valstīm. Iedzīvotāji vakariņām ārpus mājām Latvijā vidēji tērē 2,6 eiro, tai pašā laikā Lietuvā tie ir 6,4 eiro, bet Igaunijā pat 8,1 eiro, liecina uzņēmuma «Nestlé» ēšanas paradumu pētījums.

Tomēr vairākums Baltijas valstu iedzīvotāju ikdienā vakariņas ēd un bauda mājās – 99% Latvijas un 98% Lietuvas un Igaunijas iedzīvotāju. Latvijā un Igaunijā ir 3% cilvēku, kas vakariņas neēd vispār, kā galvenos iemeslus pētījumā norādot nevajadzību pēc šīs ēdienreizes, pārāk vēlu ierašanos mājās vai arī pārāk lielu nogurumu. Lietuvā vakariņas kā ēdienreizi izlaiž 4% iedzīvotāju, un viens no galvenajiem iemesliem ir tas, ka trīs pilnvērtīgas ēdienreizes dienā ir pārāk dārgi.

Tā sauktās «dienas galvenās maltītes» jeb brokastu slinkākie ēdāji Baltijā ir tieši latvieši,

16% iedzīvotāju tās neēd, jo neredz nepieciešamību pēc šīs maltītes vai tai nav laika. Savukārt Lietuvā un Igaunijā brokastis neēd tikai attiecīgi 4% un 3% iedzīvotāju. Iecienītākā vieta brokastu baudīšanai Baltijas valstīs ir mājas, tomēr, ja maltīti bauda ārpus mājām, tad galvenokārt savā darba vietā, liecina «Nestlé» veiktais pētījums.

Pusdieno lielākā daļa Baltijas valstu iedzīvotāju – Lietuvā 90%, Latvijā 91% un Igaunijā 92%. Tomēr, ja pusdienas netiek ēstas, tad visbiežākais iemesls Latvijā un Lietuvā ir laika trūkums, savukārt Igaunijā 45% neizjūt nepieciešamību pēc šīs maltītes.

Pētījumā teikts, ka pusdienām ārpus mājām vidēji Latvijas iedzīvotāji tērē 4,2 eiro, Lietuvas iedzīvotāji – 3,6 eiro, bet Igaunijas – 5 eiro.

Čaklākie maltīšu gatavotāji mājās Baltijā ir latvieši – to dara 96% Latvijas iedzīvotāju,

visvairāk laika veltot pusdienu un vakariņu gatavošanai, attiecīgi 60 un 46 minūtes, tikai pavisam nedaudz maltīšu gatavošanas regularitātē atpaliek igauņi un lietuvieši – 95% Igaunijas un Lietuvas iedzīvotāju gatavo mājās. Tāpat kā Latvijā, visvairāk laika veltot pusdienu un vakariņu gatavošanai.

Pētījumā, kuru pēc «Nestlé» pasūtījuma veica pētījumu kompānija «Nielsen», piedalījās 1000 respondentu visā Latvijā. «Nestlé» ir pasaulē vadošais kvalitatīvu pārtikas produktu ražotājs. Uzņēmums darbojas gandrīz visās pasaules valstīs, nodarbinot apmēram 330 tūkstošus darbinieku.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu