Latvija pakāpusies «Bloomberg» tautsaimniecību antitopā

LETA/DPA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: depositphotos.com

Ziņu aģentūras «Bloomberg» sastādītajā pasaules tautsaimniecību bezdarba un inflācijas līmeņa antitopā «Misery Index» trešo gadu pēc kārtas pirmajā vietā ierindojusies Venecuēla, savukārt Latvija 65 valstu sarakstā pakāpusies no 27. uz 18.vietu un dala to ar eirozonu.

Indekss tiek noteikts, ņemot vērā vien divus faktorus - bezdarba līmeni un patēriņa cenu izmaiņas.

«Bloomberg» «likstu indekss» Latvijā pērn bijis 8,5 punkti, bet šogad tas tiek prognozēts 11 punktu līmenī.

Venecuēlai tas tiek prognozēts 499,7 punktu līmenī, otrās vietas ieguvējai Dienvidāfrikai - 32,2, bet Argentīnai - 30,9 punktu līmenī.

Augstākās vietās par Latviju atrodas arī vairākas Eiropas Savienības (ES) valstis - Grieķija ir ceturtajā vietā, Spānija - sestajā, Horvātija - 12., Itālija - 13., Kipra - 15., bet Portugāle - 16.vietā.

Uzreiz aiz Latvijas 20.vietā ar 10,9 punktiem ierindojusies Francija. Tai 21.vietā ar 10,3 punktiem seko Krievija.

Uz 25.vietu no 35.vietas pakāpusies Igaunija, savukārt Lietuva noslīdējusi no 24. uz 29.vietu.

Sarakstu ar 3,6 punktiem noslēdz Japāna un Šveice, kas dala 62.vietu, Singapūra ar 3,1 punktu atrodas 64.vietā un Taizeme ar 2,6 punktiem - 65.vietā.

Vislielāko negatīvo lēcienu pieredzējusi Polija, kas sarakstā pakāpusies no 45. uz 28.vietu.

«Kaut arī tā [Polija] kopš finanšu krīzes pieredzējusi pastāvīgu bezdarba līmeņa samazināšanos, pēc Polijas ilgākā reģistrētā deflācijas perioda janvārī inflācija pieauga par 1,8%,» skaidro «Bloomberg».

«Pateicoties līdzīgam cenu kāpumam Rumānijā, Igaunijā, Latvijā un Slovākijā, šīs valstis reitingā «Misery Index» veikušas lielus lēcienus,» norāda aģentūra.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu