Rūpniecības produkcijas izlaide janvārī Latvijā par 4,7% lielāka nekā pirms gada

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka / LETA

Latvijā rūpniecības produkcijas izlaide šogad janvārī, pēc kalendāri izlīdzinātiem datiem, salīdzināmās cenās palielinājusies par 4,7% salīdzinājumā ar 2016.gada attiecīgo periodu, liecina Centrālās statistikas pārvaldes dati.

Tostarp apstrādes rūpniecībā kāpums bijis par 7,8%, ieguves rūpniecībā un karjeru izstrādē - par 18,8%, bet samazinājums bijis elektroenerģijas un gāzes apgādē - par 0,4% (pieauga elektroenerģijas ražošana, bet samazinājās gāzes patēriņš).

Statistikas pārvaldē norādīja, ka 2017.gada janvārī salīdzinājumā ar pagājušā gada janvāri produkcijas apmērs pieauga visās pēc īpatsvara lielākajās nozarēs: gatavo metālizstrādājumu ražošanā (par 16,9%), koksnes un koka izstrādājumu ražošanā (par 11,5%), kā arī pārtikas produktu ražošanā (par 1,1%). Nozīmīgs produkcijas pieaugums bija iekārtu, mehānismu un darba mašīnu ražošanā - par 35,4%, dzērienu ražošanā - par 25,8%, elektrisko iekārtu ražošanā - par 20,3%, kā arī farmaceitisko pamatvielu un farmaceitisko preparātu ražošanā.

2017.gada janvārī, salīdzinot ar 2016.gada decembri, rūpniecības produkcijas apmērs, pēc sezonāli izlīdzinātiem datiem, salīdzināmajās cenās samazinājās par 2,8%, tajā skaitā apstrādes rūpniecībā - par 2,8%, elektroenerģijas un gāzes apgādē - par 3,5%, bet ieguves rūpniecībā un karjeru izstrādē pieauga par 2,9%.

Tāpat statistikas pārvaldē informēja, ka šogad janvārī, salīdzinot ar pagājušā gada janvāri, apgrozījums apstrādes rūpniecībā, pēc kalendāri izlīdzinātiem datiem, faktiskajās cenās pieauga par 6,7%. Apgrozījums vietējā tirgū gada laikā pieauga par 3,3%, bet eksportā - par 10,1%.

Savukārt šogad janvārī, salīdzinot ar 2016.gada decembri, apstrādes rūpniecības apgrozījums, pēc sezonāli izlīdzinātiem datiem, pieauga par 1,2%. Tostarp apgrozījums vietējā tirgū mēneša laikā pieauga par 0,5%, bet eksportā - par 2,1%.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu