Ministru prezidents: Pārmaiņas «airBaltic» notiek, lai lidsabiedrību nostiprinātu

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka / LETA

Visas pēdējā laika pārmaiņas uzņēmumā «airBaltic» notiek, lai lidsabiedrību nostiprinātu, un nekādu problēmu tai nav, šorīt LTV «Rīta panorāmā» paziņoja Ministru prezidents Māris Kučinskis (ZZS).

Premjers nevēlējās stāstīt, par ko saistībā ar «airBaltic» šodien lems valdība, jo «tā nav atslepenota informācija».

Pēc viņa vārdiem, lidsabiedrība tiekot vairāk nostiprināta, lai tā varētu īstenot plānus, kas uzņēmumam ir. Nekādu problēmu uzņēmumam neesot.

Taujāts, kāpēc uz sēdi uzaicināti arī drošības dienestu pārstāvji, Kučinskis norādīja, ka tā nav pirmā reize, kad viņi piedalās līdzīgu jautājumu izskatīšanā, jo «airBaltic» ir valstij stratēģiski nozīmīgs uzņēmums.

Kā ziņoja LTV, Vācijas investoram Ralfam Dīteram Montāgam-Girmesam piederošās nacionālās aviokompānijas «airBaltic» akcijas nonāks Dānijas uzņēmēja Larsa Thuensena īpašumā.

LTV rīcībā esošā informācija liecinot, ka darījums ar Montāgam-Girmesam piederošajām «airBaltic» akcijām, kuras pārvalda uzņēmums «Aircraft Leasing1», jau ir noticis. Darījuma iemeslus nebija izdevies noskaidrot, jo Montāgs-Girmess uz tālruņa zvaniem un īsziņām neesot atbildējis.

Montāgam-Girmesam piederošā «Aircraft Leasing 1» aptuveni 20% «airBaltic» akciju ieguva pirms nepilna gada, nacionālās aviokompānijas pamatkapitālā ieguldot 52 miljonus eiro. Pārējie aptuveni 80% «airBaltic» akciju pieder Latvijas valstij.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu