Asociācija: Šogad Rīgā varētu tikt atvērtas trīs jaunas viesnīcas

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens / LETA

Šogad Rīgā varētu tikt atvērtas trīs jaunas viesnīcas, aģentūrai LETA prognozēja Latvijas Viesnīcu un restorānu asociācijas (LVRA) valdes loceklis Jānis Pinnis.

Viņš pastāstīja, ka «Wellton Hotel Group» ir vairākas iestrādnes, tostarp šogad grupa plāno pabeigt pieczvaigžņu viesnīcas celtniecību Vecrīgā, Kungu ielā 5, kas patlaban ir būvniecības stadijā.

Pavasara beigās vai vasarā paredzēts atklāt arī viesnīcu ķēdes «Kempinski» viesnīcu netālu no Latvijas Nacionālās operas un baleta. Šajā viesnīcā būs apmēram 140 numuriņi.

Tāpat šogad varētu tikt pabeigta «Semarah Hotel Management» četrzvaigžņu viesnīcas būvniecība. Viesnīcā plānoti vairāk nekā 200 numuriņi un tā top ēkā Raiņa bulvārī 5 un 6, kur agrāk atradās Iekšlietu ministrija. Vienlaikus Pinnis pieļāva, ka šī projekta īstenošana varētu arī aizkavēties. «Viņi plāno projektu šogad pabeigt, bet vienmēr, veicot būvniecības darbus vēsturiskās ēkās, jāņem vērā ēkas specifika. Tas nav tikpat vienkārši, kā uzbūvēt jaunu ēku. Tāpēc viesnīcas atvēršanas laiks vēl var mainīties,» sacīja Pinnis.

Viņš pastāstīja, ka arī virkne dažādu citu viesnīcu projektu Rīgā ir skiču stadijā, bet nav zināms vai un kad projekti īstenosies. «Bieži vien, domājot, ko darīt ar kādu no ēkām Rīgā, viens no variantiem ir uzskicēt viesnīcu, bet nereti šī iecere nerealizējas un tā vietā tiek radīts kas cits,» pārdomās dalījās Pinnis.

LVRA valdes loceklis piebilda, ka, lemjot par kādas viesnīcas atvēšanu Latvijā, investori izvērtē situāciju tirgū. Patlaban ieteicams nedaudz nogaidīt ar jaunu viesnīcu atvēšanu Rīgā, ņemot vērā situāciju tirgū. «Patlaban kvalitatīvais viesnīcu piedāvājums aug vismaz tādā pašā tempā kā nozare. Nozare neaug straujāk kā viesnīcu skaits. Līdz ar to patlaban ir laiks drusciņ nogaidīt, paskatīties, kas notiek tālāk un kāda būs mūsu vieta globālajā tūrisma tirgū pēc 2-3 gadiem, kā izdosies piesaistīt tūristus no tālajiem galamērķiem,» sacīja Pinnis.

Viņš piebilda - tā kā Latvijai nepieciešams piesaistīt vairāk tūristu no tālajiem galamērķiem. Pozitīvi vērtējami Latvijas nacionālās aviokompānijas «airBaltic» plāni šogad sadarbībā ar Apvienoto Arābu Emirātu (AAE) nacionālo lidsabiedrību «Etihad Airways» sākt tiešos lidojumus no Rīgas uz Abū Dabī, kas nodrošinātu Rīgā papildu tūristu plūsmu.

LVRA ir dibināta 1993.gadā un apvieno naktsmītnes un sabiedriskās ēdināšanas uzņēmumus profesionālai sadarbībai.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu