Jaunās «Nordea» un DNB apvienotās bankas nosaukums būs «Luminor»

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto / LETA

Jaunās «Nordea» un DNB apvienotās bankas Baltijā nosaukums būs «Luminor».

Jaunās bankas zīmols radīts, sadarbojoties ar Londonā bāzētu, starptautiski atzītu zīmolu konsultāciju aģentūru «FutureBrand». «Jaunā zīmola nosaukums «Luminor» apvieno divas mūsu kā zīmola, biznesa un bankas visspēcīgākās iezīmes,» teikts banku paziņojumā medijiem.

Bankā norāda, ka pirmā jaunā nosaukuma vārda daļa izsaka mērķi - veidot labāku rītdienu. «Lumin» ir vārda sakne latīņu vārdam ar nozīmi «gaisma». Savukārt bankas nosaukuma vārda daļa «nor» atsaucas uz jaunveidojamās bankas saknēm mātesorganizācijās, Ziemeļvalstu bankās, bet plašākā nozīmē - uz valstīm, kurās dzīvojam un strādājam. «Mēs esam apvienojuši šīs kvalitātes vienā vārdā, kas savā veidā būs kā pavadonis mūsu klientiem un kolēģiem, atgādinot, ko mēs pārstāvam un kāpēc,» komentē «FutureBrand» vecākais stratēģiskais direktors Fredijs Bavejstoks.

«Zīmola nosaukums «Luminor» ietver solījumu klientiem un darbiniekiem - būt mūsdienīgai un uzņēmīgai bankai, kas veidota, balstoties uz dzīves stilu un biznesa pieeju Baltijā ar mērķi veidot labāku rītdienu. Mūsu vīzija ir kļūt par labāko uz klientiem orientēto banku Baltijā,» komentē jaunās bankas padomes priekšsēdētājs Nils Melngailis.

«Mēs veidojam gan jaunu zīmolu, gan jaunu banku. Šī ir unikāla iespēja strādāt tā, kā vēlamies mēs paši, apvienojot mūsu profesionālo pieredzi ar īpašu pieeju attiecībās ar klientiem,» skaidro jaunās bankas valdes priekšsēdētājs Erki Rāzuke. «Domājot par kvalitātēm un vērtībām, vēlamies, lai jaunās bankas darbības pamatā būtu trīs atslēgas principi: cilvēki pirmajā vietā, kvalitāte it visā un skaidrs fokuss. Tas būs bankas zīmola solījums visām mūsu ietekmes pusē.»

«Nordea» un DNB banku apvienošanās ir atkarīga no regulatoru pieņemtajiem lēmumiem un nosacījumiem. Plānots, ka apvienošanās darījums varētu notikt 2017.gada otrajā ceturksnī. Līdz brīdim, kad tiks saņemti visi nepieciešamie apstiprinājumi un lēmumi, bankas turpina strādāt kā neatkarīgi un savstarpēji konkurējoši uzņēmumi.

Līdz apvienošanās darījuma brīdim abas bankas turpina darbu ar esošajiem zīmoliem. Jaunais zīmols pēc apvienošanās tiks ieviests pakāpeniski.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu