«Rīgas melnā balzama» līnijas dzērienu pārdošanas apmēri pērn ārvalstīs pieaug par 20%

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka / LETA

Dzērienu ražotāja "Latvijas balzams" ražotā "Rīgas melnā balzama" līnijas dzērienu kopējie pārdošanas apmēri starptautiskajos tirgos pagājušajā gadā pieauguši par vairāk nekā 20% salīdzinājumā ar 2015.gadu, kamēr Latvijā pieaugums bijis par 6%, informēja "Latvijas balzama: pārstāvji.

«»Rīgas melnais balzams» šogad atzīmē 265 gadu jubileju, kopš radīta šī dzēriena receptūra, un tā cienītāju skaits katru gadu pieaug, par ko liecina pārdoto apjomu kāpums. Īpašs gandarījums par to, ka izdevies augt starptautiskajos tirgos ārpus Baltijas valstīm par vairāk nekā 20%, jo mārketinga budžets, ko produktu popularizēšanai tērē mūsu lielākie konkurenti, ir nesalīdzināmi lielāks par mūsu iespējām. Tas dod pamatu izvirzīt ambiciozus mērķus arī turpmāk,» sacīja «Rīgas melnā balzama» zīmola globālais mārketinga vadītājs Māris Kalniņš.

Viņš piebilda, ka turpmāko piecu gadu laikā produkta tirgus daļu pasaulē iecerēts dubultot.

Jau ziņots, ka «Latvijas balzams» apgrozījums pagājušajā gadā, pēc provizoriskiem datiem, bija 75,72 miljoni eiro, kas ir par 2,6% vairāk nekā 2015.gadā, savukārt uzņēmuma peļņa pieauga par 5,5% un bija 7,451 miljons eiro.

«Latvijas balzams» kopš 2014.gada oktobra iekļauts holdinga kompānijā «Amber Beverage Group», kas tika izveidota, starptautiskajai alkoholisko dzērienu kompānijai «SPI Group» apvienojot Baltijas uzņēmumus - «Latvijas balzamu», dzērienu izplatītājus «SPI Distribution Latvia», «SPI Distribution Estonia» un «Bennet Distributors» Lietuvā, specializēto dzērienu veikalu ķēdi «Latvijas balzams veikali» Latvijā un «Darija» Lietuvā. «Amber Beverage Group» dibinātāja un 100% daļu īpašniece ir Nīderlandē reģistrētā kompānija «S.P.I. Regional Business Unit B.V.». «Latvijas balzama» akcijas kotē biržas «Nasdaq Riga» otrajā sarakstā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu