PTAC liek «TVshopExtra.lv» izbeigt negodīgu komercpraksi

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: PantherMedia/Scanpix

Patērētāju tiesību aizsardzības centrs (PTAC) ir pieņēmis lēmumu, ar kuru uzliek SIA «TVshopExtra.lv» izbeigt negodīgu komercpraksi, informēja PTAC pārstāve Sanita Gertmane.

Kā norādīja Gertmane, PTAC konstatējis, ka uzņēmums sniedz patērētājiem neatbilstošu informāciju par atteikuma tiesībām, bet gadījumos, kad patērētājs vēlas izmantot atteikuma tiesības, ietur līdz 50% no pirkuma summas, kas rada zaudējumus patērētājiem.

PTAC par uzņēmumu «TVshopExtra.lv» ir saņēmis piecu patērētāju sūdzības saistībā ar interneta vietnē «https://www.tvshopextra.lv/» veiktajiem pirkumiem.

Izvērtējot PTAC rīcībā esošos materiālus, PTAC secinājis, ka uzņēmums patērētājiem sniedzis neatbilstošu informāciju par atteikuma tiesībām un normatīvajiem aktiem neatbilstošu informāciju par atteikuma tiesību ierobežojumiem saistībā higiēnas apsvērumiem, kā arī noklusējis informāciju par sūdzību izskatīšanas un ārpustiesas strīdu risināšanas kārtību.

PTAC arī atzinis, ka uzņēmums sniedz nepatiesu informāciju par savu juridisko adresi, nenodrošina iespēju saglabāt patērētājiem piedāvātos distances līguma noteikumus par maksāšanas, preču piegādes noteikumiem un piegādes termiņu.

Kā atzīmēja PTAC pārstāve, patērētājs ir tiesīgs atteikuma tiesību termiņā iepazīties ar preces īpašībām, tajā skaitā preci atbilstoši lietot, lai noskaidrotu tās raksturu, īpašības un darbību. Patērētājs ir atbildīgs par preces vērtības samazināšanos, ja prece izmantota citā nolūkā. Gadījumā, ja patērētājs, izmantojot likumā noteiktās atteikuma tiesības, būs nodarījis zaudējumus, tas būs uzskatāms par individuālu strīdu, bet otrai pusei ir jāpierāda nodarīto zaudējumu apmērs.

Tas nozīmē, ka Komersants atteikuma tiesību izmantošanas gadījumā vienpusēji nedrīkst samazināt patērētājam atmaksājamo par preci samaksāto naudas summu, uzsvēra PTAC pārstāve.

«Patērētājs ir tiesīgs atteikuma tiesību termiņā iepazīties ar preces īpašībām, tajā skaitā preci atbilstoši lietot, lai noskaidrotu tās raksturu, īpašības un darbību. Patērētājs ir atbildīgs par preces vērtības samazināšanos, ja prece izmantota citā nolūkā. Gadījumā, ja patērētājs, izmantojot likumā noteiktās atteikuma tiesības, būs nodarījis zaudējumus, tas būs uzskatāms par individuālu strīdu, bet otrai pusei ir jāpierāda nodarīto zaudējumu apmērs,» skaidroja Gertmane.

Lēmums, ar kuru «TVshopExtra.lv» uzlikts pienākums izbeigt negodīgu komercpraksi, pieņemts 6.martā.

Ar uzņēmuma pārstāvjiem patlaban nav izdevies sazināties.

Kā liecina «Firmas.lv» informācija, SIA «TVshopExtra.lv» dibināta 2014.gada 15.jūlijā. Uzņēmuma pamatkapitāls ir 2800 eiro. «TVshopExtra.lv» pilnībā pieder SIA «IP Investments», kuras vienīgais īpašnieks ir Armīns Runčs.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu