Pāvests: Darbavietu likvidēšana var būt «ļoti smags grēks»

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Fabriku slēgšana un darbavietu likvidēšana var būt «ļoti smags grēks», trešdien paziņojis Romas pāvests Francisks.

Šādi viņa komentāri izskanēja, aizstāvot telekanāla «Sky» Itālijas nodaļas darbiniekus. «Sky Italia» šobrīd ir iesaistīta strīdā par 200 darbavietu likvidēšanu un 300 darbinieku pārcelšanu citviet.

«Esmu atlicinājis īpašu domu «Sky Italia», un es ceru, ka tiks atrasts ātrs risinājums, kas ievēros ikviena, īpaši ģimeņu, tiesības,» Francisks norādīja Svētā Pētera laukumā.

«Darbs sniedz mums cieņu, un likumdevējiem, tautas pārstāvjiem, ir pienākums darīt visu, lai ikviens vīrietis un sieviete varētu turēt savu galvu augstu paceltu un skatīties citiem acīs ar cieņu,» paziņoja pāvests.

«Ikviens, kurš ar ekonomisku manevrēšanu vai neskaidriem darījumiem ir slēdzis fabrikas vai kompānijas un atņem cilvēku darbu, pastrādā ļoti smagu grēku,» brīdināja Francisks.

Tā nav pirmā reize, kad Francisks ir iejaucies darba attiecību strīdos.

2014.gadā viņš kritizēja Vācijas kompānijas «ThyssenKrupp» plānus samazināt darbavietas zaudējumus nesošā tēraudlietuvē Itālijā.

Argentīnā dzimušais pāvests regulāri kritizējis kapitālismu.

Savā pirmajā oficiālajā vēstījumā viņš nosodīja pieaugošo nevienlīdzību un «naudas pielūgšanu», bet pērn pāvests globalizēto ekonomikas sistēmu nosauca par «strukturāli pretdabisku».

Šādu komentāru dēļ zināmās aprindās Francisks iesaukts par «marksistu» pāvestu.

Viņš tomēr ir noraidījis jebkādas simpātijas pret komunistu idejām, vienreiz jokojot, ka marksisti visas labākās idejas ir nozaguši no Bībeles.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu