Rīgas lidostas valdes priekšsēdētāja amatam virzītā Līce jau ilgstoši saistīta ar ZZS

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova / LETA

Starptautiskās lidostas «Rīga» valdes priekšsēdētāja amatam virzītā Ilona Līce jau ilgstoši ir saistīta ar patlaban Satiksmes ministrijā saimniekojošo Zaļo un zemnieku savienību (ZZS).

Kā liecina aģentūras LETA arhīvs, Līce dzimusi 1973.gadā Rīgā. Viņa strādājusi ZZS birojā, 2002.gadā bija ZZS vēlēšanu kampaņas koordinatore, kā arī tika iecelta par Saeimas priekšsēdētājas Ingrīdas Latimiras (iepriekš Ūdre) (ZZS) preses sekretāri.

Savukārt 2004.gadā Līce tika iecelta par Induļa Emša (ZZS) padomniece sabiedrisko attiecību jautājumos. Gadu vēlāk viņa bija iekšlietu ministra Ērika Jēkabsona (Latvijas Pirmā partija) biroja vadīja - Jēkabsons attiecīgo amatu ieņēma Emša valdībā.

Līce arī kandidējusi 10.Saeimas vēlēšanās no ZSS saraksta, taču parlamentā neiekļuva.

Lidostas «Rīga» valdē viņa nokļuva 2011.gadā, kad attiecīgo amatu ieņēma pašreizējais satiksmes ministrs Uldis Augulis (ZZS).

Kā ziņots, starptautiskās lidostas «Rīga» padome nolēmusi apstiprināšanai vakantajā uzņēmuma valdes priekšsēdētāja amatā virzīt lidostas valdes locekli Līci.

«Līces pieredze un profesionalitāte, kas iegūta, vairāk nekā sešus gadus strādājot lidostas valdē, nav apšaubāma. Šo gadu laikā, kas uzņēmumam nesuši stabilu un pārliecinošu izaugsmi un nostiprinājuši Rīgas lidostas vadošo pozīciju Baltijā, Līce ir sevi apliecinājusi kā kompetentu vadītāju ar skaidru īstermiņa un ilgtermiņa attīstības vīziju,» pauda lidostas padomes priekšsēdētājs Juris Kanels.

Konkursā uz lidostas valdes priekšsēdētāja amatu pieteicās 17.pretendenti.

Pēc uzņēmumā vēstītā, Līce ir lidostas «Rīga» valdes locekle kopš 2011.gada. Viņas atbildībā galvenokārt ir bijuši ar lidostas komercdarbību saistītie jautājumi, nodrošinot ieņēmumu pieaugumu no lidostas komercplatībām, telpām un zemes īpašumiem, kā arī pārraugot virszemes pakalpojumu sniegšanu. Vairākkārt Līce ir pildījusi valdes priekšsēdētāja amata pienākumus, nodrošinot uzņēmuma stabilitāti un pēctecību. Ar aviācijas nozari Līce ir saistīta kopš 2005.gada, kad viņa kļuva par «Latvijas gaisa satiksmes» padomes locekli.

Līce ieguvusi maģistra grādu sabiedrības vadībā Latvijas Universitātē un augsta līmeņa aviācijas nozares uzņēmumu vadītāju apmācībās, papildinot zināšanas Krenfīldas Universitātē Apvienotajā Karalistē un Starptautiskās Lidostu padomes (Airport Council International, ACI) un Starptautiskās Gaisa transporta asociācijas (International Air Transport Asotiation, IATA) mācību programmās.

Satiksmes ministrijas valsts sekretāra vietniece un lidostas «Rīga» kapitāldaļu turētāja Džineta Innusa aģentūrai LETA pauda, ka akcionārs paļaujas uz lidostas padomes kompetenci šajā jautājumā. Akcionāru sapulce par Līces apstiprināšanu amatā notiks pirmdien, 20.martā.

Tāpat vēstīts, lidostas valdes priekšsēdētājs Armands Jurjevs janvāra vidū nolēma atkāpties no amata. Jurjevs aģentūrai LETA tolaik norādīja, ka negrasās sniegt plašākus komentārus par atkāpšanas iemesliem. Taujāts, vai tas saistīts ar kādu citu darba piedāvājumu, viņš pauda, ka «varbūt ir citi izaicinājumi». Savukārt, atbildot, vai šāds solis sperts, saskaroties ar politisku spiedienu amatā, Jurjevs uzsvēra, ka situāciju nevajag dramatizēt. Viņš darīšot «kaut ko citu».

Dienu pirms Jurjevs paziņoja par atkāpšanos no amata, lidostā viesojās un ar viņu runāja satiksmes ministra Auguļa (ZZS) padomnieks Artis Stucka, kurš aģentūrai LETA pauda, ka viņa vizīte lidostā bija saistīta ar lidostas «Rīga» padomes sēdi. Taujāts, vai ticies ar Jurjevu arī divatā, viņš atbildēja izvairīgi un skaidru atbildi nesniedza, vien norādīja, ka runājis ar uzņēmuma valdi un spriests par lidostas darbu. Atbildot, vai runāts arī par Jurjeva atkāpšanos no amata, viņš uzsvēra, ka plašākus komentārus nesniegs, un telefonsarunu pārtrauca.

Jurjevs lidostas «Rīga» valdes priekšsēdētāja amatā tika iecelts pērn oktobra beigās.

Starptautiskā lidosta «Rīga» ir lielākais aviosatiksmes mezgls Baltijas valstīs. No lidostas ziemas sezonā iespējams doties uz 60, bet vasaras sezonā uz 80 galamērķiem, ko nodrošina vairāk nekā 20 aviosabiedrību.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu