«Rīgas elektromašīnbūves rūpnīca» plāno samazināt enerģijas patēriņu ražošanā

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens / LETA

AS «Rīgas elektromašīnbūves rūpnīca» (RER) ieplānojusi ražotnē veicināt efektīvu energoresursu izmantošanu, samazināt enerģijas patēriņu un veicināt pāreju uz atjaunojamiem energoresursiem apstrādes rūpniecībā.

Lai sasniegtu šos mērķus, RER izsludinājusi vairākus iepirkumus ar kopējo paredzamo līgumcenu 1,015 miljoniem eiro, liecina informācija Iepirkumu uzraudzības biroja mājaslapā.

RER izsludinājusi iepirkumu gāzes sadales punkta renovācijai par 32 000 eiro, gāzes vada renovācijai par 9000 eiro, LED tehnoloģiju apgaismes ierīcēm par 160 000 eiro, ūdens apkures katlam par 147 000 eiro un gaisa kompresoriem par 80 000 eiro.

Tāpat izsludināti vairāki iepirkumi energoefektivitāti veicinošu ražošanas iekārtu iegādei. RER plāno iegādāties abrazīvās attīrīšanas kameru virsmu attīrīšanai pirms krāsošanas par 95 000 eiro, presi ar matricu komplektu uzgaļu montāžai par 12 000 eiro, žāvēšanas krāsni par 45 000 eiro, hidroabrazīvās griešanas iekārtas par 250 000 eiro, kompaundštanci vilces elektrodzinēja statora lokšņu sagatavju izciršanai par 60 000 eiro, daudzfunkcionālu metināšanas iekārtu par 7000 eiro, iekārtu liesmas slāpējošo kabeļu izolācijas griešanai un noņemšanai par 60 000 eiro un augstfrekvences strāvas lodēšanas sistēmu par 58 000 eiro.

Visos iepirkumos piedāvājumu iesniegšanas termiņš ir 31.marts. Iekārtu piegādes un darbu veikšanas plānotais laiks ir līdz 2019.gada pavasarim.

LETA jau ziņoja, ka apstrādes rūpniecības uzņēmumiem energoefektivitātes veicināšanas pasākumiem būs pieejami 38,3 miljoni eiro, paredz 2016.gada 6.septembrī valdībā pieņemtais rīkojuma projekts par pasākumu «Veicināt efektīvu energoresursu izmantošanu, enerģijas patēriņa samazināšanu un pāreju uz atjaunīgajiem energoresursiem (AER) apstrādes rūpniecības nozarē».

Ekonomikas ministrija (EM) norāda, ka apstrādes rūpniecības nozarē nepieciešami energoefektivitātes paaugstināšanas pasākumi. Tāpēc EM piedāvāja veicināt efektīvu energoresursu izmantošanu, enerģijas patēriņa samazināšanu un pāreju uz AER apstrādes rūpniecības nozarē.

Šī mērķa īstenošanai plānotais kopējais attiecināmais finansējums ir 38 300 036 eiro, tajā skaitā Kohēzijas fonda finansējums - 32 555 030 eiro un privātais finansējums - vismaz 5 745 006 eiro apmērā. Ja programmas atlases gaitā netiks izmantots viss pieejamais finansējums, tiks vērtēta iespēja izsludināt otro kārtu, izmantojot arī pieejamo snieguma rezervi.

Finansējumu varēs saņemt Latvijā reģistrēti mazie, vidējie vai lielie komersanti, kuru pamatdarbības nozare ir apstrādes rūpniecība, izņemot tabakas izstrādājumu ražošana.

RER koncerns pērn, pēc provizoriskiem datiem, strādāja ar 20,243 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 54,6% vairāk nekā 2015.gadā, un guva 332 802 eiro peļņu pretstatā zaudējumiem gadu iepriekš.

Koncerna pamatdarbība ir elektrisko mašīnu un aparātu ražošana. RER akcijas kotē «Nasdaq Riga» otrajā sarakstā.

Uzņēmumam «Krona Group» pieder 46% RER balsstiesīgo akciju, «Mals Company Ltd.» - 23% RER balsstiesīgo akciju, komercbankas «Baltijskij Bank» īpašumā ir 17,4% akciju, bet uzņēmums «Imfelant Productions Inc» kontrolē 10,05% akciju.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Svarīgākais
Uz augšu