Maksātnespējas administratore, izņemot naudu bankomātos, piesavinājusies uzņēmumu līdzekļus

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova / LETA

Par haosu bankrotējušo uzņēmumu apsaimniekošanā runā jau vismaz 20 gadus. Arvien pieņem jaunus likumus, labo tos, bet negodīgi administratori kā ir, tā paliek sistēmā un turpina pelnīt. Nekā personīga rīcībā nonāca materiāli, kas skaidri parāda, ar kādu nesodāmības apziņu un vērienu darbojas alkatīgs administrators.

Vairākus gadus Danute Kuļkova varēja brīvi iztīrīt uzņēmumus, nesaņemot nekādas sankcijas. Viņa piesavinājusies simtos tūkstošu mērāmas summas. Maksātnespējas administrācija turpina dot administrēšanai arvien jaunus uzņēmumus, kaut pati jau citās lietās lēmusi, ka administrators pārkāpj likumu.

No parādnieku mantas pārdošanas saņemto naudu administratore Kuļkova regulāri pārskaitīja uz savu kredītkartes kontu ar norādi administrācijas izmaksas. Pēc tam viņa devās uz bankomātu lielveikalā vai pilsētas centrā, kur ņēma ārā tūkstošiem eiro.

Izmeklēšanā atklājās arvien jaunas epizodes. To skaits jau ir pārsniedzis 15. Ne policija, ne prokuratūra neatklāj, cik uzņēmumu maksātnespējas procesos Kuļkova atgūtos līdzekļus paņēmusi sev. Aptuvenas aplēses no Nekā personīga rīcībā esošajiem materiāliem liecina, ka skaidrā naudā bankomātos viņa izņēmusi vairāk nekā pusmiljonu eiro.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu