«S&P Global» saglabā Latvijas kredītreitingu «A-» līmenī

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Starptautiskā kredītreitingu aģentūra «S&P Global» piektdien apstiprināja Latvijas kredītreitinga saglabāšanu «A-» līmenī, saglabājot arī stabilu nākotnes prognozi informēja Valsts kasē.

«S&P Global» paziņojumā norāda, ka Latvijas kredītreitingu ilgtermiņa saistībām vietējā un ārvalstu valūtā «A» reitinga grupā uztur valsts ieviestā fiskālā politika, kas atspoguļojas mērenā valsts budžeta deficītā un zemā centrālās valdības parādā, kā arī institucionālās pārvaldības efektivitāte.

Stabilā nākotnes prognoze atainojot Latvijas potenciālu tuvāko divu gadu laikā samazināt valsts parāda līmeni ātrāk nekā iepriekš prognozēts.

Savukārt reitinga tālāku paaugstinājumu kavē salīdzinoši zemais iedzīvotāju ienākumu līmenis, ilgtermiņa izaicinājumi, kas saistīti ar iedzīvotāju skaita samazināšanos, kā arī ārējā finanšu sektora riski.

Latvijas kredītreitinga uzlabojumu sekmētu ienākumu līmeņa tuvošanās citām eirozonas valstīm, demogrāfiskās situācijas uzlabošanās, kā arī uzlabojumi fiskālajā un ārējā finanšu jomā, pauž kredītreitingu aģentūra.

«S&P Global» prognozē, ka šogad Latvijas ekonomikas izaugsme būs 3% līmenī, budžeta deficīts - 1,1%, bet valsts parāda līmenis no 39,9% pērn samazināsies līdz 37,2%.

Arī pērn novembrī «S&P Global» pieņēma līdzīgu lēmumu par Latvijas kredītreitingu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu