Latvijas valstspiederīgo ārzemēs nopelnītās pensijas aplikšana ar jaunu nodokli kavēs reemigrācijas procesu

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Zane Bitere/LETA

Latvijas valstspiederīgo ārzemēs nopelnītās pensijas aplikšana ar jaunu nodokli kavēs reemigrācijas procesu, šorīt intervijā Latvijas Radio sacīja Eiropas Latviešu apvienības pārstāve Elīna Pinto.

Viņa stāstīja, ka šodien Saeimas komisijas sēdē mēģinās pārliecināt politiķus, ka minēto pensiju aplikšana ar dubulto nodokli esot neprāts un noteikti kavēšot reemigrācijas procesu.

Pinto stāstīja, ir zināmi gadījumi, ka cilvēki, kuri ir nolēmuši atgriezties Latvijā to nedara, jo baida fakts par ārzemēs nopelnītās un Latvijā noteiktās pensijas aplikšanu ar nodokli.

Tāpat viņa atgādināja nepatīkamo situāciju, kad ar nodokli tiek aplikta nauda, kas tiek sūtīta radiniekiem uz Latviju.

«Es nezināšu teikt, vai cilvēki šo nodokli maksā, jo viņi no tā cenšas izvairīties un meklē kā apiet šo sistēmu. Domāju, ka šāds nodoklis apgrūtina gan naudas sūtītājus un saņēmējus, gan Latvijas valsts institūcijas, kam šādas naudas aprites ir jāuzmana,» piebilda Pinto.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Svarīgākais
Uz augšu