Lielākais nodokļu maksātājs būvniecības nozarē pērn - «Depo DIY»

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Lielākais nodokļu maksātājs būvniecības nozarē pērn bija būvmateriālu tirgotājs SIA «Depo DIY» ar nodokļos nomaksātiem 33,162 miljoniem eiro, liecina «Firmas.lv» pēc Valsts ieņēmumu dienesta (VID) datiem sagatavotā informācija.

Otrs lielākais nodokļu maksātājs būvniecības nozarē pērn bija VAS «Latvijas autoceļu uzturētājs» ar 17,928 miljoniem eiro, bet trešajā vietā ir SIA «Tirdzniecības nams «Kurši«» ar 6,874 miljoniem eiro.

Ceturtajā vietā atrodas VAS «Latvijas Valsts ceļi» ar 6,499 miljoniem eiro, bet piektajā vietā ir AS «UPB» ar 6,102 miljoniem eiro.

Vēl būvniecības nozares lielāko nodokļu maksātāju pirmajā desmitniekā ir AS «Kesko Senukai Latvia» ar 6,035 miljoniem eiro, SIA «Knauf» ar 4,548 miljoniem eiro, SIA «Cemex» ar 2,616 miljoniem eiro, SIA «Skonto būve» ar 2,612 miljoniem eiro un SIA «Rīgas pilsētbūvnieks» ar 2,59 miljoniem eiro.

LETA jau ziņoja, ka 30.martā Valsts ieņēmumu dienests (VID) un Finanšu ministrija (FM) svinīgi apbalvoja 2016.gada lielākos nodokļu maksātājus.

Šogad netika speciāli apbalvots valstī lielākais nodokļu maksātājs, bet gan tika pasniegtas balvas un atzinības raksti katra Latvijas reģiona lielākajam nodokļu maksātājam mazo, vidējo un lielo nodokļu maksātāju grupā, kā arī tika godināts lielākais darba nodokļu maksātājs, lielākais eksportētājs (pēc eksporta apjoma uz trešajām valstīm vai trešajām teritorijām), lielākais nodokļu maksātājs - valsts, pašvaldību kapitālsabiedrība un 2016.gada debija.

Visvairāk pērn Latvijas valsts kopbudžetā iemaksāja trīs naftas produktu tirgotāji - SIA «Circle K Latvia» (iepriekš «Statoil Fuel & Retail Latvia»), SIA «Neste Latvija» un SIA «Orlen Latvija».

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu