Avots: «Exxon Mobil» lūdz ASV valdības atļauju Krievijas naftas projekta atsākšanai

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: BEN STANSALL / AFP

ASV naftas rūpniecības gigants «Exxon Mobil» cenšas saņemt Savienoto Valstu valdības atļauju, lai varētu atsākt urbšanas darbus Melnās jūras reģionā kopā ar Krievijas partneri - valstij piederošo uzņēmumu «Rosneft», pavēstīja avots, kas ir pazīstams ar lietas apstākļiem. Atgādinām, ka gadismta sākumā Mihails Hodorkovskis bija sācis sarunas par Jukos daļu pārdošanu ASV gigantam Exxon, tomēr drīz vien tika apcietināts un notiesāts par «krāpšanos ar nodokļiem».

«Exxon Mobil» lūgumu izskata ASV prezidenta Donalda Trampa administrācija, turklāt ir skaidrs, ka jautājumam tiks pievērsta papildu uzmanība, ņemot vērā, ka uzņēmumu vēl nesen vadīja pašreizējais ASV valsts sekretārs Rekss Tilersons, kas kultivēja ciešas saites ar Krieviju un tās prezidentu Vladimiru Putinu.

Urbšanas darbu operācijas tika nobloķētas, kad ASV 2014.gadā noteica sankcijas Krievijai.

Uzņēmums «Exxon Mobil» vērsies Finanšu ministrijā ar lūgumu noteikt tam izņēmumu attiecībā uz sankcijām vēl 2015.gadā Baraka Obamas administrācijas laikā, sacīja avots, kas vēlējās palikt anonīms, ņemot vērā, ka šis process ir konfidenciāls.

Sodot Krieviju par Krimas aneksiju un Austrumukrainas destabilizāciju, Eiropas Savienība, ASV un citas rietumvalstis noteikušas sankcijas daudzām Krievijas augstākajām amatpersonām, Kremļa tuvākā loka cilvēkiem, kā arī Krievijas ekonomikas finanšu, aizsardzības un enerģētikas nozarēm.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu