VID atsāks publiskot nodokļu parādnieku sarakstu; tas būs vēl plašāks

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Zane Bitere/LETA

Ņemot vērā nodokļu maksātāju lielo interesi, Valsts ieņēmumu dienests (VID) no 15.maija plāno atsākt publicēt nodokļu parādnieku sarakstu. Saraksts būs pieejams VID tīmekļa vietnē un tajā varēs atrast ikvienu saimnieciskās darbības veicēju, kā arī juridisku personu, kurai ir izveidojies nodokļu parāds, kas lielāks par 150 eiro.

«Kā iestāde mēs vēlamies sabiedrībai nodrošināt maksimālu caurspīdīgumu. Gan uzņēmējiem būs vieglāk noskaidrot, kāda situācija ar nodokļu parādiem ir potenciālajiem sadarbības partneriem, gan arī privātpersonām būs pieejama ērta iespēja apskatīties, kādā situācijā atrodas uzņēmums, no kā tiek saņemts pakalpojums,» skaidroja VID ģenerāldirektore Ilze Cīrule.

Savukārt, VID Nodokļu parādu piedziņas pārvaldes direktore Santa Garanča aicināja uzņēmējdarbības veicējus nokārtot parādsaistības līdz šā gada 7.maijam, ja tie nevēlas tapt iekļauti un publiskoti sarakstā, kas VID tīmekļa vietnē tiks publicēts 15.maijā. Lai nenonāktu publiskoto nodokļu parādnieku vidū, Garanča aicināja arī turpmāk nekavēt noteiktos maksājumu samaksas termiņus, kā arī nepieciešamības gadījumā izmantot nodokļu likumos paredzētās iespējas veikt labprātīgu nokavēto nodokļu maksājumu samaksu.

Saraksts tiks aktualizēts reizi mēnesī. Jaunākā informācija liecina, ka patlaban valstī ir apmēram 120 000 parādnieku, bet apmēram 47 000 nodokļu parādnieku parādsaistības pārsniedz 150 eiro.

Aģentūra LETA jau ziņoja, ka pērn rudenī VID pārtrauca publiskot lielāko nodokļu parādnieku sarakstu.

«Atsaucoties uz to, ka Latvijas Republikas normatīvajos aktos nav ietverta prasība apkopot un publiskot nodokļu maksātāju sarakstu, kurā norādīti nodokļu maksātāji, kas valstij parādā lielas nodokļos nesamaksātas summas, no 2016.gada novembra dati šādā dalījumā netiks publiskoti,» bija teikts VID mājaslapā publicētajā paziņojumā.

Pēdējo reizi lielāko nodokļu parādnieku saraksts tika publicēts 2016.gada 19.septembrī.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu