Telpu izmantošanas pārkāpumu dēļ IZM lauž līgumu ar Fizikālās enerģētikas institūtu

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Par konstatētajiem pārkāpumiem telpu izmantošanā Izglītības un zinātnes ministrija (IZM) lauzusi nekustamā īpašuma lietojuma līgumu ar Fizikālās enerģētikas institūtu (FEI).

Kā zināja ministrijā, līgums par valsts nekustamā īpašuma izmantošanu starp pusēm noslēgts 2011.gadā. Saskaņā ar līgumu FEI bezatlīdzības lietošanā uz nenoteiktu laiku nodots valsts nekustamais īpašums Krīvu ielā 11, Rīgā.

FEI iznomājis nekustamā īpašuma daļas, neievērojot noteikumus par publiskas personas mantas iznomāšanas kārtību, nomas maksas noteikšanas metodiku un nomas līguma tipveida nosacījumiem, kā arī starp ministriju un institūtu noslēgto līgumu. Tāpat, iznomājot telpas, nav ņemts vērā IZM vairākās vēstulēs FEI paustais viedoklis.

Pamatojoties uz Civillikumā noteikto, ka, ja kāds patapina lietu, neaprobežojot tās lietošanas veidu un laiku, tad viņš var atprasīt lietu ikkatrā laikā, IZM paziņojusi, ka izbeidz noslēgtā līguma darbību ar šī gada 13.aprīli.

Vienlaikus IZM norāda, ka FEI vairs nav tiesību nodot lietošanā valsts nekustamo īpašumu vai tā daļas, bet ir tiesības lietot valsts nekustamo īpašumu savas darbības nodrošināšanai līdz šī gada 31.maijam, sedzot visus ar valsts nekustamā īpašuma uzturēšanu saistītos izdevumus no pašu līdzekļiem un pilnā apmērā atbildot par visiem zaudējumiem, kas var rasties nekustamajam īpašumam institūta darbības vai bezdarbības dēļ.

IZM uzsver, ka Rīgas Tehniskā universitāte ir izteikusi gatavību sākt sarunas ar FEI par tā turpmākai darbībai nepieciešamo telpu nodrošināšanu un sadarbības iespējām. Ministrija lūgusi FEI pēc iespējas ātrāk sazināties ar universitāti, lai sāktu sarunas un nodrošinātu valsts nekustamā īpašuma izdevīgu un ātru atbrīvošanu.

FEI līdz 10.maijam jānodrošina, ka īpašuma telpas atbrīvo institūta sadarbības partneri, kuri izmanto nekustamā īpašuma daļas vai telpas, bet līgumi par telpu nomu nav reģistrēti IZM. Ministrija tāpat pieprasa to informēt par visām privātpersonām un organizācijām, kas izmanto nekustamo īpašumu un kuras līdz 10.maijam nav atbrīvojušas telpas.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu