«Swedbank» peļņa Latvijā pirmajā ceturksnī - 27 miljoni eiro

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

«Swedbank» peļņa Latvijā šogad pirmajā ceturksnī bija 27 miljoni eiro, kas ir par 2,8% mazāk nekā pērn attiecīgajā laika periodā, pavēstīja bankas preses pārstāve Kristīne Jakubovska. Viņa arī norādīja, ka peļņas samazinājums ir skaidrojams ar nelielu ienākumu kritumu un izdevumu palielināšanos.

Vienlaikus bankas mājaslapā publiskotais finanšu pārskats liecina, ka 2017.gada pirmajā ceturksnī «Swedbank» grupas peļņa Latvijā bija 25,768 miljoni eiro, kas ir par 0,3% vairāk nekā 2016.gada pirmajā ceturksnī, bet pašas «Swedbank» peļņa samazinājusies par 0,05% un bija 24,192 miljoni eiro.

«Swedbank» grupas aktīvi 2017.gada marta beigās bija 5,053 miljardi eiro, kas ir par 3,6% jeb 188,817 miljoniem eiro mazāk nekā 2016.gada beigās, kad bankas aktīvi bija 5,242 miljardi eiro, liecina publiskotais finanšu pārskats.

Bankā arī norādīja, ka «Swedbank» tīrie procentu ienākumi salīdzinājumā ar 2016.gada pirmajiem trim mēnešiem auguši par 2%. Minētais kāpums galvenokārt ir skaidrojams ar kreditēšanas apmēru palielināšanos, tajā skaitā ar no «Danske Bank» iegādāto kredītportfeli.

Savukārt tīrie ienākumi no komisijas maksām gada laikā ir palielinājušies par 1%. Kāpums noticis, pateicoties komisijām par aktīvu pārvaldīšanu, kā arī lielākai klientu aktivitātei, lietojot ikdienas pakalpojumus.

Vienlaikus kopējie izdevumi minētajā laika periodā palielinājušies par 5% salīdzinājumā ar 2016.gada attiecīgo periodu saistībā ar personāla izmaksu un ar regulējumiem saistīto izmaksu pieaugumu.

«Ekonomikas cikls Latvijas tautsaimniecībā kopš pagājušā gada beigām ir pieņēmies spēkā, galvenokārt pateicoties mājsaimniecību patēriņam un eksportam. Ekonomikas stiprināšanās veicinājusi arī kredītportfeļa pieaugumu,» sacīja «Swedbank» vadītājs Latvijā Reinis Rubenis.

Bankā atzīmēja, ka kreditēšanas apmērs gada laikā ir palielinājies par 6%, ko veicinājis pieaugums uzņēmumu, patēriņa finansēšanas un līzinga portfeļos, kā arī hipotekārajā kreditēšanā, ieskaitot pagājušajā gadā no «Danske Bank» pārņemto portfeli. Vienlaikus piesaistīto depozītu apmērs salīdzinājumā ar 2016.gada 31.martu ir palielinājies par 9%. Tostarp kāpums bijis gan uzņēmumu, gan mājsaimniecību noguldījumos.

Iepriekš veikto kredītu uzkrājumu atbrīvošanas neto summa šogad pirmajā ceturksnī sasniegusi 2,9 miljonus eiro pretstatā 1,9 miljoniem eiro 2016.gada pirmajā ceturksnī.

2015.gada pirmajā ceturksnī «Swedbank» grupa Latvija strādāja ar peļņu 25,694 miljonu eiro apmērā, bet pašas «Swedbank» peļņa bija 24,205 miljoni eiro.

Pēc aktīvu apmēra «Swedbank» ir lielākā banka Latvijā.

    KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
    Svarīgākais
    Uz augšu