Bankas «Citadele» padomē darbu sākusi Ketrīna Eštone

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Bankas «Citadele» padomē darbu sākusi baronese Ketrīna Eštone (Catherine Ashton), teikts bankas sniegtajā informācijā biržai «Nasdaq Riga».

«Baroneses Eštones starptautiskā pieredze noteikti papildinās un stiprinās bankas «Citadele» padomes locekļu kompetenci,» sacīja bankas «Citadele» valdes priekšsēdētājs Guntis Beļavskis, atzīmējot, ka viņas zināšanas un dziļā izpratne daudzās jomās bankai ir liels ieguvums.

Eštone ir darbojusies kā Eiropas Savienības augstā pārstāve ārpolitikas un drošības jomā no 2009. līdz 2014.gadam. Šajā laikā viņa ir apmeklējusi vairāk nekā 100 valstu, vadot diplomātiskās misijas. Viņa bija ANO Drošības padomes atbildīgā pārstāve pārrunās ar Irānu un noslēdza pārrunas starp Serbiju un Kosovu. Šobrīd Eštone strādā par padomnieci un lektori.

Jaunievēlētā padomes locekle amata pienākumus sākusi pildīt no 2017.gada 3.maija.

Šobrīd bankas «Citadele» padomē strādā arī Tims Kolinss, Elizabete Kritčlija, Lorenss Lavīns, Džeims Balsili, Danandžajs Dvivedi, Karīna Saruhanjana, Nikolas Hāgs un Klāvs Vasks.

Aģentūra LETA jau vēstīja, ka banka «Citadele» pagājušajā gadā strādāja ar auditēto peļņu 36,278 miljonu eiro apmērā, kas ir par 85,6% vairāk nekā 2015.gadā, savukārt bankas «Citadele» grupas peļņa pieauga par 56,1% un sasniedza 40,688 miljonus eiro.

Pēc aktīvu apmēra banka «Citadele» 2016.gada beigās bija sestā lielākā banka Latvijā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu