Reģionālo laikrakstu izdevēja «Reģionālie mediji» apgrozījums pērn saruka par 14%

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova / LETA

Reģionālo laikrakstu izdevēja SIA «Reģionālie mediji» pērn strādāja ar apgrozījumu 938 335 eiro apmērā, kas ir par 14% mazāk nekā 2015.gadā, savukārt tā zaudējumi saruka par 13,8% un bija 114 634 eiro, liecina informācija «Firmas.lv».

Vadības ziņojumā teikts, ka pērn par 21% samazinājās uzņēmuma aktīvi, kas skaidrojams ar ilgtermiņa finanšu ieguldījumu vērtības samazināšanos un debitora parādu apjoma samazināšanos.

«Reģionālo mediju» pagājušā gada finansiālie rezultāti raisa nenoteiktību, kas rada noteiktas šaubas par uzņēmuma darbības turpināšanos nākotnē un ka tas var nebūt spējīgs realizēt savus aktīvus un izpildīt savas saistības normālas saimnieciskās darbības ietvaros.

Atbilstoši ziņojumam, 2017.gadā uzņēmums turpinās pakāpeniski pāriet no ikdienas uz iknedēļas laikrakstu izdošanu, kas jau 2016.gadā tika aizsākts ar laikrakstu «Kursas Laiks» un «Zemgales Ziņas» pāreju uz nedēļas laikraksta formātu.

Izdevējam 2017.gadā ir spēkā vienošanās ar lielāko kreditoru par parāda summas 189 000 eiro apmērā atmaksas kārtību, kas neparedz aizdevuma dzēšanas maksājumus līdz 2018.gada janvārim.

Uzņēmuma vadība ir pārliecināta, ka «Reģionālie mediji» ir spējīgi darboties ar pozitīvu naudas plūsmu.

«Reģionālie mediji» 2015.gadā strādāja ar 1,092 miljonu eiro apgrozījumu un zaudējumiem 132 026 eiro apmērā.

«Reģionālie mediji» pamatdarbības veids ir reģionālo laikrakstu «Kursas Laiks», «Zemgales Ziņas», «Dzirkstele», «Alūksnes Ziņas» un «Ziemeļlatvija» izdošana, kā arī interneta portālu «rekurzeme.lv», «zz.lv», «aluksniesiem.lv» un «ziemellatvija.lv» uzturēšana.

SIA «Reģionālie mediji» dibināta 2010.gadā un tās pamatkapitāls ir 450 000 eiro. Uzņēmuma vienīgā īpašniece ir SIA «Novadu Mediju Apvienība», kuras 100% daļas pieder Uldim Salmiņam.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu