Viļņas lidosta divkāršos autostāvvietu ietilpību

LETA/BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: BNS foto/LETA

Viļņas lidostā šonedēļ sākti darbi pie jauna stāvlaukuma ierīkošanas, kurā būs vieta 206 automobiļiem, bet šā gada nogalē paredzēts uzsākt vēl plašāku projektu - celt četrstāvu autostāvvietu, kas varēs uzņemt 999 automobiļus, raksta biznesa avīze «Verslo žinios».

Īstenojot abus šos projektus, 2018.gada nogalē automašīnu skaits, ko varēs novietot pie Lietuvas galvaspilsētas lidostas, pieaugs vairāk nekā divas reizes. Šobrīd lidostai pieder trīs stāvlaukumi automobiļu īslaicīgai un trīs - ilglaicīgai novietošanai, kā arī sešas stāvvietas biznesa klientiem. Kopumā tajās var novietot 1073 automobiļus.

Kā paziņojumā presei norādījis Lietuvas starptautisko lidostu operatorkompānijas «Lietuvos oro uostai» Stratēģiskās attīstības direktors Ģiedrjus Kražausks, augot pieprasījumam pēc ērtas autostāvvietas lidostas pasažieru termināļu tuvumā, nolemts tādu izveidot vecās, vairs neizmantotās administrācijas ēkas vietā.

Šai laukumā cita starpā būs paredzētas arī četras vietas elektromobiļiem, sešas vietas tūristu un pasūtījuma autobusiem un piecas vietas starppilsētu un starptautiskajiem pasažieru autobusiem. Iecerēts, ka labiekārtotā teritorija ar drošiem gājēju celiņiem, apstādījumiem, soliņiem un nojumi pasažieriem uzlabos arī termināļa apkaimes kopskatu.

Aprīļa sākumā izsludināts arī starptautisks konkurss četrstāvu autostāvvietas būvdarbiem. Šīs stāvvietas platība būs 32 000 kvadrātmetri un tajā paredzēta vieta 999 automobiļiem. Būvdarbus iecerēts uzsākt decembrī un pabeigt nākamā gada novembrī.

    KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
    Svarīgākais
    Uz augšu