Premjers: Latvija ārvalstu investoriem nodrošina vienlīdzīgus darba apstākļus

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Latvija ārvalstu investoriem nodrošina vienlīdzīgus darba apstākļus, šodien tiekoties ar Somijas uzņēmumiem, sacījis Ministru prezidents Māris Kučinskis (ZZS).

Premjera preses sekretārs Andrejs Vaivars aģentūrai LETA stāstīja, ka Kučinskis ticies ar Somijas uzņēmumu «YIT», «Fortum», «Stora Enso», «OP Financial Group», «Pöyry PLC», «Burger_In», «Inventure» un «CastorCon Finland Oy» pārstāvjiem.

Premjerministrs iepazīstināja uzņēmējus ar Latvijā plānotajiem pasākumiem tautsaimniecības attīstībai, it īpaši investīciju piesaistei. Viņš norādīja uz ieceri, sākot ar nākamo gadu ieviest jaunu nodokļu sistēmu, akcentējot plānus noteikt nulle procentu ienākumu nodokli reinvestētajai peļņai.

Tāpat viņš uzsvēra valdības darbu ēnu ekonomikas mazināšanā valstī, kā arī ieguldīto sekmīgo darbu banku uzraudzības jomā. «Šobrīd Latvijā tiek darīts viss iespējamais, lai nepieļautu negodīgo konkurenci, lai nodrošinātu, ka visiem investoriem ir vienlīdzīgi darba apstākļi,» uzsvēra Ministru prezidents.

Runājot par darbaspēka jautājumu, tika atzīts, ka, ieplūstot valstī Eiropas Savienības fondu līdzekļiem, jau drīzumā var nākties rēķināties ar kvalitatīva darbaspēka trūkumu Latvijā. Vienlaikus tika norādīts, ka, uzlabojoties ekonomiskajai situācijai Latvijā, rodoties arvien jaunām darbavietām, ir pietiekami lielas cerības uz daļas to cilvēku atgriešanos, kuri savulaik devušies darba meklējumos uz citām valstīm.

Savukārt Somijas uzņēmumu pārstāvji pauda gandarījumu par pēdējā laika uzlabojumiem Latvijas uzņēmējdarbības vides regulējumā, kā arī veiksmīgo komunikāciju starp uzņēmēju organizācijām un Latvijas valdību.

Jau ziņots, ka Kučinskis šajās dienās uzturas vizētā Somijā, kur premjers tikās ar Somijas valdības vadītāju, piedalījās apaļā galda diskusijā ar Somijas uzņēmējiem un investoriem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu