LAD saņēmis 57 849 elektroniskos pieteikumus platību maksājumiem

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Lauku atbalsta dienests (LAD) līdz vakardienai, 22.maijam, kas bija pēdējā pieteikšanās diena platību maksājumiem bez kavējuma sankcijām, saņēmis 57 849 iesniegumus, pastāstīja LAD Sabiedrisko attiecību daļas vadītāja Kristīne Ilgaža.

«LAD ir gandarīts par lauksaimnieku aktivitāti un pozitīvo attieksmi, iesniedzot pieteikumus elektroniski,» sacīja Ilgaža, atgādinot, ka platību maksājumiem vēl var pieteikties līdz 15.jūnijam (ieskaitot), bet šajā gadījumā atbalstu par katru nokavēto darbadienu samazina 1% apmērā.

Viņa arī pastāstīja, ka LAD pieteikšanās laikā organizēja 140 klātienes konsultācijas dažādās vietās Latvijā, kuru laikā ikviens klients varēja pats vai ar LAD speciālistu atbalstu iesniegt pieteikumu. Palīdzību klientiem sniedza arī LAD klientu apkalpošanas centri un Latvijas Lauku konsultāciju un izglītības centrs.

LAD atgādina, ka līdz 1.jūnijam lauksaimnieki vēl var pieteikties dīzeļdegvielas, kam piemēro samazināto akcīzes nodokļa likmi, saņemšanai.

Aģentūra LETA jau ziņoja, ka LAD elektroniskajā pieteikšanās sistēmā šā gada 11.aprīlī sācis pieņemt lauksaimnieku pieteikumus platību maksājumiem. Pieteikumi platību maksājumiem bez kavējuma sankcijām tika pieņemti līdz 22.maijam, taču pēdējā diena, kad atbalsta maksājumiem varēs pieteikties ar kavējuma sankciju, ir 15.jūnijs.

LAD ir Zemkopības ministrijas pārraudzībā esoša valsts iestāde, kas administrē Eiropas Savienības Lauksaimniecības fonda līdzekļus un tiešos maksājumus zemniekiem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu