Finanšu ministre uzskata, ka nodokļu reformas ieviešanas termiņš nebūtu jāmaina

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Saeimas kanceleja

Plānotās nodokļu reformas ieviešanas termiņš nebūtu jāmaina, uzskata finanšu ministre Dana Reizniece-Ozola (ZZS).

Komentējot Ārvalstu investīciju padomes Latvijā (ĀIPL) ieteikumu atlikt reformu, ministre aģentūrai LETA uzsvēra, ka ieviest reformu paredzēts saskaņā ar iepriekš iecerēto plānu.

«Nākamais gads būs Saeimas vēlēšanu gads, kad pieņemt lēmumus varētu būt ārkārtīgi grūti un iespējams lielāks populistiskais fons,» savu nostāju argumentēja Reizniece-Ozola. Viņa arī sacīja - jo ātrāk reforma tiks ieviesta, jo ātrāk būs sajūtami tās ieguvumi.

Savukārt ĀIPL pozīcijas uzmetumā par nodokļu politiku un nodokļu administrēšanu pirms rītdien gaidāmās tikšanās ar valdības pārstāvjiem norādīts - apstāklis, ka jaunā nodokļu sistēma patlaban tiek virzīta, lai tā stātos spēkā jau ar 2018.gadu, neļaus to īstenot pietiekoši kvalitatīvi un pārdomāti.

ĀIPL mājaslapā pieejamajā pozīcijas uzmetumā teikts, ka likums attiecībā uz uzņēmumu ienākumu nodokli (UIN) tiek rakstīts no jauna un tik īsos termiņos, ka tā daudzpusīga izvērtēšana nebūs iespējama.

ĀIPL iesaka nodokļu reformas spēkā stāšanos atlikt un īstenot ne ātrāk kā ar 2019.gadu, kā arī rūpīgi izvērtēt pārejas noteikumus. Tāpat ir būtiski, ka pēc jauno nodokļu pamatprincipu ieviešanas, tie paliek nemainīgi ilgtermiņā. Proti, ka pēc pārorientēšanās uz citu uzņēmumu ienākuma nodokļa modeli, tas tiek saglabāts uz desmit gadiem vai ilgāk.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu