Sestdien visā Latvijā iespējami īslaicīgi elektroapgādes traucējumi

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/SCANPIX

Sestdien, 27.maijā, visā Latvijā iespējami īslaicīgi elektroapgādes traucējumi, pavēstīja AS «Sadales tīkls».

«No plkst.12 līdz 13 saistībā ar AS «Augstspriegums tīkls» un AS «Latvenergo» plānoto iekārtu bojājumu noturības pārbaudi pēc Pļaviņu HES rekonstrukcijas visā Latvijā iespējams īslaicīgs (līdz 0,25 sekundēm) sprieguma nosēdiens (iekritiens). Pārbaudi nepieciešams veikt, lai nodrošinātu kvalitatīvu un drošu Latvijas elektroenerģijas pārvades sistēmas un hidroelektrostaciju darbību,» skaidroja uzņēmuma pārstāvji.

Lai maksimāli samazinātu elektrotīklā uzstādīto iekārtu profilaktiskās pārbaudes ietekmi uz juridisko klientu plānotajiem ražošanas procesiem, kā arī mazinātu neērtības klientiem ikvienā mājsaimniecībā, pārbaude tiks veikta sestdienā.

«Sadales tīkls» brīdina - sprieguma svārstības var izraisīt īslaicīgu elektroierīču atslēgšanos (sadzīves tehnika, datori), taču elektroierīču bojājumi šādu pārbaužu rezultātā parasti netiek novēroti.

«Preventīvi veikta elektrotīklā uzstādīto iekārtu pārbaude ir ļoti svarīga un nepieciešama elektroapgādes drošuma nodrošināšanai. Atvainojamies par sagādātajām neērtībām un ceram uz izprotošu attieksmi elektroapgādes traucējumu gadījumā,» pauda «Sadales tīkla» pārstāvji.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu