Nodokļu reformas likumprojektus valdība varētu skatīt jūnija vidū

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka / LETA

Likumprojektus, kas saistīti ar iecerēto nodokļu reformu, valdība varētu skatīt jūnija vidū.

Finanšu ministre Dana Reizniece-Ozola (ZZS) sacīja, ka Finanšu ministrija intensīvi strādā, sagatavojot likumprojektus. Mērķis ir, lai 13.jūnijā šie likumprojekti tiktu izskatīti valdībā, piebilda ministre.

Savukārt Saeimā šos likumprojektus iecerēts iesniegt līdz jūnija beigām. Ja būs nepieciešamas kādas korekcijas attiecībā uz reformas iecerēm, tos varēšot skatīt kā priekšlikumus šiem likumprojektiem.

Kā ziņots, Ministru prezidents Māris Kučinskis (ZZS) piektdien uzsvēra, ka nodokļu reforma ir jāievieš šim Ministru kabinetam, nevis nākamajam. Finanšu ministre arī iepriekš pauda, ka mainīt reformas ieviešanas termiņu nevajadzētu, tātad tā jāīsteno no nākamā gada.

«Pašlaik pamata variants ir tas, ka ejam uz priekšu un strādājām pie reformas tādā paketē, kāda ir ieplānota, bet prātīgi, protams, būtu rudenī sagatavoties kādai elastībai un laika ziņā kādus pasākumus ieviest pakāpeniskāk,» pēc tikšanās ar Ministru prezidentu Māris Kučinski (ZZS) pauda ministre.

Viņasprāt, pašlaik ir svarīgi turpināt darbu, savukārt rudenī, kad Eiropas Komisija (EK) sniegs atzinumu par Latvijas iecerēm, nepieciešamības gadījumā veikt korekcijas. Ministre pagaidām gan atturējās sīkāk komentēt, kurus no reformas priekšlikumiem varētu mainīt vai iesviest vēlāk, ja būs tāda vajadzība.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu