Ašeradens piesardzīgi optimistisks par iespējām atjaunot «KVV Liepājas metalurga» ražošanu

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Ekonomikas ministrs Arvils Ašeradens (V) ir piesardzīgi optimistisks par iespēju atjaunot AS «KVV Liepājas metalurgs» ražošanu.

Ministrs aģentūrai LETA pēc valdības sēdes norādīja, ka seši potenciālie investori iesnieguši nesaistošos piedāvājumus un Ministru kabinets devis zaļo gaismu tālākam sarunām.

Ašeradens pauda, ka ir piesardzīgi optimistisks par iespēja atjaunot ražošanu.

Vienlaikus viņš piebilda, ka būtiska nozīme tam ir arī šodienas valdības lēmumam saistībā ar energoietilpīgo ražotāju iespējām saņemt elektroenerģijas obligāta iepirkuma komponentes (OIK) atlaidi, kuru paredzēts kompensēt no AS «Latvenergo» dividendēm.

Aģentūra LETA jau ziņoja, ka «KVV Liepājas metalurgs» mantas pārdošanas termiņš ir pagarināts līdz 16.jūnijam. Atbilstoši Maksātnespējas likumam mantas pārdošanas termiņš ir seši mēneši no maksātnespējas procesa pasludināšanas dienas, tādējādi šis termiņš iepriekš bija 2017.gada 16.marts.

Pārdošanas plānā pamatnostādnes nav mainītas - administrators iesaka pārdot uzņēmuma mantu kā lietu kopību, jo tikai šādā gadījumā iespējams atjaunot ražošanu.

Tāpat vēstīts, ka 2016.gada 16.septembrī Liepājas tiesa atzina «KVV Liepājas metalurgu» par maksātnespējīgu. «KVV Liepājas metalurga» ražotnē maksātnespējas pasludināšanas dienā 16.septembrī bija nodarbināti 147 darbinieki.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu